Fetta al latte
av(Tårta med grädde och chokladkräm)
12-15 portioner
Tårtbotten:
• 300 g smör
• 8 ägg
• 4 dl strösocker
• 6 dl vetemjöl
• 8 msk kakao
• 2 dl mjölk
• 4 tsk bakpulver
Fyllning:
• 4–5 dl vispgrädde
• 400 g nutella,
(choklad- och nötkräm)
• Florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
3. Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao lite i taget och rör om tills allt blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, cirka 24 x 33 centimeter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
4. För att få en jämn gräddning och bra höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.
5. Vispa grädden till ett fast skum och ställ åt sidan. Smält nutellan (i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer i kontakt med vattenångan.
6. Dela tårtbotten i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Den uppvispade grädden breds jämt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.
”Mina ungar älskar nutella och slickar tallriken om jag har det i efterrätter. Är för övrigt själv förtjust i nutella och slickar i kapp med ungarna!”
Foto: Emma Mattsson