Startsida / Inlägg

Fixa till en firre!

av Paolo Roberto

Branzino marinato con insalata di finocchi, rucola e pomodorini
[Havsabborre med fänkål-, ruccola- och tomatsallad]
4 personer

• 4 små havsabborrar, med huvudet borttaget, urtagna och sköljda
• 2 msk olivolja
• 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
• 2 citroner, ­färskpressad saft och finrivet skal
• 1 tsk oregano
• 4 msk pinjenötter, grovhackade
• Salt och svartpeppar
• Persilja för att strö över

Sallad:
• 1 fänkål, finstrimlad
• 3 msk strimlad ­basilika
• 70 g ruccola
• 16 körsbärstomater, delade i halvor
• 2 msk olivolja
• 3/4 msk ­balsam­vinäger
• Salt
• Ev. svartpeppar

1. Blanda samman, olivolja, vitlök, saften och skalet av citronerna, oregano, salt och peppar i en skål.
2. Lägg abborrarna bredvid varandra i en form. Skär ett par snitt i varje fisk och pensla snitten med marinaden. Häll resten av marinaden över fisken och ställ in den i kylskåp, i cirka 2 timmar. Vänd dem försiktigt efter halva marineringstiden och ös då och då med marinad.
3. Lägg fänkål, basilika, ruccola och tomater i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda och smaka av.
4. Grilla eller stek ­abborrarna i cirka 5–8 ­minuter på varje ­sida. Strö över pinje­nötter och persilja.
5. Servera fisken med fänkålssalladen på en assiett bredvid.

”Älskar att strö pinjenötter över fisk (egentligen över det mesta)! Det ger ett härligt crunch åt rätten vilket gör den till något annorlunda. Och det är inte slut där, för fänkålssalladen som serveras till är nog en av de godaste sallader som finns!”
20s38-havsaborre-52

Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Fred Balke, Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB