Startsida / Inlägg

Paccheri med salsiccia

av Paolo Roberto

En gammal favorit som vi äter ofta hemma hos mig! Snabb, enkelt och läskigt god

Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g paccheri
250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 st tomater
0.5 st finhackad gul lök
1 st finhackad schalottenlök
1 st finhackad vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven parmesanost
Gör så här
Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.

20130818-130313.jpg
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB