Paccheri med salsiccia
avEn gammal favorit som vi äter ofta hemma hos mig! Snabb, enkelt och läskigt god
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g paccheri
250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 st tomater
0.5 st finhackad gul lök
1 st finhackad schalottenlök
1 st finhackad vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven parmesanost
Gör så här
Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.