Snabbmat med klass!
avBlir en tomatsås med tomater från trädgården!
500 gram spaghettini
4 msk olivolja
1 msk färsk oregano, finhackad
1 st peperoncini, liten, mald
2 st vitlöksklyfta(or), hela, lätt krossade
1 tsk salt
600 gram körsbärstomater, halverade
250 gram mozzarella, skuren i små bitar
Tillagning
1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock under tiden som övriga ingredienser tillreds.
2. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, ”al dente”, samtidigt som aubergineblandningen är tillagad och klar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Häll olivolja i en liten skål. Rör ner oregano, peperoncini, vitlök och salt. Häll blandningen i en kastrull stor nog att rymma hela rätten.
4. Värm upp och fräs blandningen försiktigt i ca 2 minuter eller tills vitlöken börjar ta färg. Lägg i tomater och låt puttra i ytterligare ca 4–5 minuter. Ta upp vitlöksklyftorna och släng dem.
5. Häll ner spaghettinin i såsen, rör om och smaka av med salt. Blanda försiktigt ner mozzarellan. Spara några bitar till garnering. Mozzarellan ska inte smälta ner helt utan endast blandas med de varma ingredienserna.
6. Toppa portionerna med några mozzarellabitar och servera direkt.