Startsida / Inlägg

Cosce di pollo al forno con cipolla rossa e patate

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-09-27 kl. 09.51.30
(Kycklingben i ugn med rödlök och örtpotatis)
4 personer
8–12 kycklingben eller 6 kycklingklubbor som delats i ben och lår
2 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
2 vitlöksklyftor, pressade
2 rödlökar, skurna i klyftor
Salt och svartpeppar
8 potatisar, tunt skivade
3 msk olivolja
1–1 ½ tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
1 dl parmesanflagor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsplåt eller en stor ugnsform, som rymmer hela maträtten, med olivolja.
2. Salta och peppra kycklingbenen runt om. Lägg dem i ugnsformen och tillsätt olivolja, timjan, vitlök och rödlöksklyftor. Rör om så att allt blandas väl. Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i cirka 30 minuter.
3. Lägg potatisskivorna i en bunke. Blanda i olivolja, rosmarin, salt och peppar.
4. När cirka 10 minuter av kycklingens stektid återstår, tillsätt potatisen och låt den steka med i ugnen tills den mjuknat. Strö parmesanflagor över både kyckling och potatis, ställ sedan in formen i ugnen i ytterligare någon minut.
5. Servera med grovstrimlad huvudsallad blandad med olivolja, citron, tunt, tunt skivad vitlök och salt.
”En kycklingrätt som går att laga till i ett nafs! Ungefär lika fort som mina ungar länsar tallrikarna”
Foto: Börje Thuresson
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB