Polpettone ripieno di spinaci e mozzarella
av[Köttfärsrulle fylld med spenat och mozzarella]
4 personer
• 250 gram fläskfärs
• 250 gram nötfärs
• 200 g färsk bladspenat eller avrunnen djupfryst spenat
• 1 msk smör
• ½ msk olivolja
• 4 skivor formbröd
• 1 dl mjölk
• 250 g mozzarella
• 1 ägg
• 1 dl parmesanost
• Salt och peppar
• 6 medelstora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor
• Ca 1 ½ msk olivolja
• 1 tsk rosmarin
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader Värm upp smör i en stekpanna, lägg i spenaten och fräs den i ett par minuter. Salta och peppra.
2. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar.
3. Skär mozzarellan i små bitar.
4. Lägg de båda färssorterna i en skål, tillsätt ägg, bröd och parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ur smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten.
5. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen, i cirka 30–40 minuter.
Medan köttrullen steks:
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatisskivorna i pannan, strö över rosmarin och lite salt. Stek på låg värme, i cirka 15 minuter, vänd om med en stekspade då och då.
”Italiensk köttfärslimpa pimpad med spenat och mozzarella”
Foto: Emma Mattsson