Startsida / Inlägg

Polpettone ripieno di spinaci e mozzarella

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-09-06 kl. 10.55.10
[Köttfärsrulle fylld med spenat och mozzarella]
4 personer
• 250 gram fläskfärs
• 250 gram nötfärs
• 200 g färsk bladspenat eller avrunnen djupfryst spenat
• 1 msk smör
• ½ msk olivolja
• 4 skivor formbröd
• 1 dl mjölk
• 250 g mozzarella
• 1 ägg
• 1 dl parmesanost
• Salt och peppar
• 6 medelstora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor
• Ca 1 ½ msk olivolja
• 1 tsk rosmarin
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 ­grader Värm upp smör i en stekpanna, lägg i ­spenaten och fräs den i ett par ­minuter. Salta och peppra.
2. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar.
3. Skär mozzarellan i små bitar.
4. Lägg de båda färs­sorterna i en skål, tillsätt ägg, bröd och parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ur smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten.
5. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen, i cirka 30–40 ­minuter.
Medan köttrullen steks:
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatis­skivorna i pannan, strö över rosmarin och ­lite salt. Stek på låg värme, i cirka 15 minuter, vänd om med en stekspade då och då.
”Italiensk köttfärslimpa pimpad med spenat och mozzarella”
Foto: Emma Mattsson
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elin Wieslander och Mia Carron och Elvira Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB