Spaghetti con salsa di pomodorini
avAntal portioner: 4
Ingredienser
500 g spaghetti
Tomatsås
12 st sardeller
500 g cocktail- eller körsbärstomater
0.5 dl olivolja
50 g smör
3 st hela vitlöksklyftor
2 st hela torkade chili (peperoncino)
125 g urkärnade svarta oliver
1.5 tsk kapris
2 msk finhackad persilja
ev. salt
Gör så här
Finhacka sardellerna. Skölj och skär tomaterna i halvor.
Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta.
Lägg sardeller, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Ta upp chilin efter 2–3 minuter.
Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
Rör om då och då, men var försiktig så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor.
Smaka av och salta lite om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna.
Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl.
Servera pastan rykande het toppad med finhackad persilja.