En ny Roberto

av Paolo Roberto

Då var den yngsta Roberto döpt. Donatella Valentina ska hon heta och hon är min brors yngsta dotter! När jag sitter där i kyrkan så känner jag att jag går alldeles för lite i mässan. Är troende och i min ungdom så gick jag varje söndag i kyrkan. Det har gjort att den katolska mässan har en djup känslomässig inverkan på mig. En känsla och en värme i mitt bröst som är djupare än intellektet kan förstå. Jag tror att det kallas just tro…

20130601-181053.jpg

Välförtjänt vila!

av Paolo Roberto

Dags för en vilodag och den börjar med en ordentlig hotellfrukost på Post hotell i Göteborg. Försöker att tänka på vad jag äter i veckorna. Inget fanatiskt men äter inga bullar på möten och smäller inte i mig stora lass med mat! Men på helgerna så äter jag vad jag vill och ser till att njuta av god mat! Vill leva ett hälsosamt liv men det måste också finnas njutning annars så blir ju livet tråkigt och meningslöst. Och ett liv utan njutning är inte värt att leva!

20130601-084042.jpg

Är en av de snyggaste i världen!

av Paolo Roberto

Är nominerad av FAB awards i London till en av de snyggaste i världen! Inte jag tyvärr utan mina förpackningar till min pasta!
Andra nominerade är bl.a McDonald’s och Absolut Vodka!
Skitkul för ett nystartat företag!

20130531-163722.jpg

Fyra dagar två länder och fyra städer!

av Paolo Roberto

Idag så bär det av till Göteborg för att bränna av en föreläsning och vara med i debatt på SVT ikväll. Får se ganska mycket och kan inte klaga på variationen i mitt liv! På fyra dagar har jag varit i Nyköping, Barcelona, Malmö och Göteborg!

20130530-101720.jpg

En perfekt avslutning

av Paolo Roberto

Tidig morgon, en lång resa, två träningspass och sen blev det pastakok i Lund. Full macka sedan klockan 05.33 imorse gör att man är relativt mör nu på kvällen. Men ett gott glas ripasso och Strindbergs ”En dåres försvarstal” blir en perfekt avslutning på dagen!
Det kommer inte bli något problem med att komma i säng i tid för att komma upp i tid och bränna av ett löppass!

20130529-212633.jpg

En riktig formmördare!

av Paolo Roberto

Reser ganska mycket och det är ett problem när det gäller att hålla formen. Att äta rätt är svårt och träna kräver en del disciplin och motivation. Men man kan välja att hitta lösningar eller så får man hitta på ursäkter! Man kan vara i form eller så kan man fastna i bortförklaringar. Det går inte att ha bägge!

20130529-104651.jpg

Costolette con salsa di salvia e con melanzane a funghetti

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-05-28 kl. 09.32.54
[Fläskkotlett med salviasky och aubergine]
4 personer
  • 4 fläskkotletter med ben, lätt marmo­rerade (á ca 150 g)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ½ msk färsk grovhackad rosmarin (eller 1–2 tsk torkad)
  • 1 krm smulad peperoncino (chili)
  • 25 g smör
  • 1 ½ msk färsk strimlad salvia (eller 1 tsk torkad)
  • Salt och svartpeppar
  • 2 små auberginer
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 3–4 tomater, skurna i bitar
  • 10–15 strimlade basilikablad
  • 1 ½ + 1 ½ msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
1. Skölj auberginerna och skär dem i tärningar. Lägg dem i ett durkslag med en bunke under som samlar upp avrunnen vätska. Strö över lite salt.  Låt auberginen rinna av i cirka 30 minuter.
2. Hetta upp olivolja (1 1/2 msk) i en stekpanna. Tillsätt aubergine, vitlök, peperoncino, salt och peppar och stek på god värme tills auberginen mjuknat men fortfarande är spänstig. Ta upp peperoncinon som kastas. Lägg över auberginetärningarna på ett fat och ställ åt sidan.
3. Blanda vitlök, rosmarin, peperoncino, salt och peppar i en skål, för­dela först hälften av örtmixen på kotletternas ena sida, pressa med en sked eller med handflatan in örterna så att de fäster i köttet.  Vänd sedan kotletterna och fördela resten av kryddblandningen på den andra sidan.
4. Värm upp smöret tillsammans med salvian. Lägg i kotletterna och stek dem på medelvärme, cirka 5–6 minuter på varje sida.
5. Hetta upp olivolja (1 1/2) i en stekpanna. Lägg i tomatbitar, basilika och salt och låt dem puttra i cirka 10 minuter. Tillsätt därefter aubergintärningarna, rör försiktigt om och låt alltsammans få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera kotletterna med auberginen och med ett gott lantbröd till.
”Fläsk och salvia är något som funkar väldigt bra ihop! Jag brukar strunta i att ha pasta eller ris till, det räcker med ett lantbröd att doppa i grönsaksröran”
Foto: Daniel Ohlsson

 

Sida 17 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Filip Elofsson, Kristina Jeppsson, och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB