Prioriteringar

av Paolo Roberto

06.00 och det är som vanligt dags för löpning! Jag lägger en timme om dagen på min kropp och blir ofta kallad för träningsnarkoman… En timme om dagen är 4% av din dag och om folk tycker att det är mycket tid att lägga på att sköta sin hälsa så undrar jag hur de prioriterar.20130508-054629.jpg

Fisk ska smaka fisk!

av Paolo Roberto

Grillade fisk och pilgrimsmusslor i sina egna skal till middag! Blev supernöjd! Fisken fyllde jag med mynta, persilja, chili, olivolja och citronzest. Älskar smaken av grillad fisk och har svårt att förstå varför man ska servera fisken med en sås! Fisk ska smaka fisk och inte gräddsås!

IMG_1447

Involtini di tacchino, ripieni di prosciutto, carciofi e peperoni

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-05-17 kl. 10.44.43(Kalkonrullader fyllda med skinka, kronärtskockor och paprika)
 4 personer
  • 450 g kalkonbröstfilé
  • 150 g ostskivor med smak t.ex. väster­bottenost
  • 100 g kokt italiensk skinka i skivor eller t.ex. Lönnebergaskinka
  • Ca 100 g marinerade kronärtskockor
  • 2 konserverade paprikor inlagda i vinäger, skuren i strimlor
  • 3 msk vetemjöl
  • 30 g smör
  • 2 msk färsk strimlad salvia
  • 1 ½  dl vitt vin
  • Salt och svartpeppar
  • Tandpetare
  • 350 g färsk tagliolini (pasta)
1. Skär kalkonbröstet i skivor på längden. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem till tunna skivor med en köttklubba. Salta och peppra.
2. Lägg en skiva ost och skinka på varje kalkonskiva. Strö över salviastrimlor (1 msk) och lägg sedan på strimlad
paprika och en bit kronärtskocka. Rulla ihop och fäst samman med tandpetare.
3. Vänd ruladerna i vetemjöl. Se till att mjölet fäster runt om. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Ställ åt sidan.
4. Värm smöret tillsammans med salvian (1 msk) i en stekpanna. Tillsätt vin och späd ev. med lite vatten. Salta och peppra. Lägg i ruladerna och låt dem puttra under lock i 10–15 minuter. Ta försiktigt bort tandpetarna.
5. Servera rulladerna med tagliolinin. Skeda lite sky över pastan.
Foto: Daniel Ohlsson

Pennette al gorgonzola e pistacchi

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-05-15 kl. 14.34.52
(Pasta med gorgonzola och pistagenötter)
  • 4 personer
  • 400 g castellane eller annan kort pasta
  • 50 g pistagenötter
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 200 g gorgonzolaost
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • Salt och svartpeppar
1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner nötterna i det kokande vattnet i cirka 1/2 minut. Låt nötterna svalna och skala dem genom att gnugga dem mellan handflatorna. Hacka nötterna grovt.
2. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Lägg i nötterna (spara några för att strö över portionerna) och låt dem sjuda på låg värme i ett par minuter. Tillsätt gorgonzola i bitar, muskotnöt och grädde. Rör om tills allt blandats till en jämn sås och ställ sedan pannan åt sidan. Rör i finskuren gräslök och en nypa salt.
3. Koka upp lättsaltat pastavatten. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och
koka den al dente enligt anvisningen på paketet. Låt pastan snabbt rinna av i ett durkslag.
4. Häll ner pastan i pannan med ostsåsen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite nötter och gräslök vid serveringen.
5. Servera med en endivsallad eller en sallad gjord på blandade salladssorter.
Foto: Daniel Ohlsson

 

Fullt schema

av Paolo Roberto

Har en galen dag idag med massor av jobb. Började dagen med att skriva en krönika till min mattidning Paolos mat, sen blir det programledarkonferens med TV4 och efter det ska jag bränna av två föreläsningar och under dagen ska jag också pressa in en webbinspelning.

20130515-102004.jpg
Sida 19 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB