Lycklig?

av Paolo Roberto

Vill du vara lycklig i en timme drick en flaska vin, vill du vara lycklig i några år gift dig, vill du vara lycklig i resten av ditt liv skaffa dig en trädgård!

Jag älska mina tomater!!!!!

20130403-155435.jpg

Det finns alltid tid att träna!

av Paolo Roberto

Då var det dags att släpa sig ur sängen och bränna av ett löppass! tidigt jag VET! Men driver flera företag, jobbar på tv och försöker vara en bra pappa. i mitt liv finns det bara tid klockan att träna klockan 05.30… men i säng i tid och upp i tid så har man helt plötsligt en timme att träna på morgonen! Om du verkligen vill komma i form så kommer du hitta ett sätt! Om du inte riktigt vill så kommer du alltid hitta en ursäkt!

20130403-051354.jpg

Vilodag!

av Paolo Roberto

Har bränt på ordentligt med träningen här i Venedig och det ska bli skönt med en vilodag! Det finns något mycket tillfredsställande med en vilodag när hela kroppen ömmar! För ingen vila är så bra som den du förtjänar!

20130402-074738.jpg

Svår att hitta motivationen?

av Paolo Roberto

Dags för sista löppasset i Venedig! Får ofta frågan om vart jag hittar motivationen till att träna mycket. Och redan i frågan så finns ett fel tänk! För motivation är inget man hittar utan motivation är något man får genom att när det är jobbigt bita ihop över och underkäken! Så medan halva svenska folket går och letar efter sin motivation så knyter jag löpskorna och bränner av ett pass!

20130401-070121.jpg

Läs på!

av Paolo Roberto

När man är i turiststäder så är risken stor att man går in på fel restaurang och får äta något som i bästa fall smakar illa! Som stolt förespråkare för det italienska köket så skäms man som en hund när man hör vad folk får äta i Rom eller i Venedig! Så regel nummer ett är att se upp med krogar i närheten av sevärdheter! Regel nummer två är att inte äta pizza i någon annan stad än Neapel (det är där ifrån pizzan kommer) utan ät lokala specialiteter och rätter. Den tredje och sista regeln är att läsa på. Halva nöjet med att resa till Italien är maten! På rätt restaurang så kommer du få äta något i världsklass och på fel så blir du serverad riktig dynga.

20130331-205808.jpg

Läs på!

av Paolo Roberto

När man är i turiststäder så är risken stor att man går in på fel restaurang och får äta något som i bästa fall smakar illa! Som stolt förespråkare för det italienska köket så skäms man som en hund när man hör vad folk får äta i Rom eller i Venedig! Så regel nummer ett är att se upp med krogar i närheten av sevärdheter! Regel nummer två är att inte äta pizza i någon annan stad än Neapel (det är där ifrån pizzan kommer) utan ät lokala specialiteter och rätter. Den tredje och sista regeln är att läsa på. Halva nöjet med att resa till Italien är maten! På rätt restaurang så kommer du få äta något i världsklass och på fel så blir du serverad riktig dynga.

20130331-205808.jpg

Kvalité i livet!

av Paolo Roberto

Då var det dags igen att bränna av ett löppass! Har ätit som en kung här i Venedig och njutit varje sekund av min vistelse i denna vackra stad! Men plus och minus är det som gäller i mitt liv! Äter man mycket får man träna mycket!
Fattar inte folk som är beträdda att offra njutningen i sina liv för att hålla sig smala. För ingen börjar med LCHF gör det för att det är gott utan det handlar om att vara smal och inget annat. Frågan är vad man har för syn på sitt liv och vad som är viktigt i livet när man gör sådana val. För mig är livskvalité ät kunna äta gott och vara i god form! Och för mig handlar inte träning om att hålla sig smal utan att om att jag mår bra av träning!

20130331-070028.jpg

Påskens godaste friterade ägg

av Paolo Roberto

Här har ni ett grymt bra påsk-recept, fler recept hittar ni i Paolos mat som finns ute ända till 9 april. Glad påsk!

image
Uova ripiene fritte
[Fyllda friterade ägg]
4 personer
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 ägg, delat i gula(till fyllningen) och vita (till paneringen)
  • 12 gröna oliver, kärnfria och hackade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ströbröd för panering
Sallad:
  • 50 g rucola
  • 1 dl små tärningar av galiamelon
  • 2 msk olivolja
  • ½–1 msk balsam­vinäger
  • Salt
  • Olivolja för fritering
  • Majonnäs för dekoration
1. Skala äggen och dela dem i två delar. Håll reda på vilka ägghalvor som hör ihop för att de sedan ska passa samman när fyllningen lagts i. Ta för­siktigt ur äggulorna och blanda dem i en skål med oliver, äggula, salt och peppar.
2. Fyll ägghalvorna med ägg- och olivblandningen och tryck sedan försiktigt ihop dem.
3. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Häll ströbröd på en flat tallrik. Doppa de fyllda äggen först i äggvitan och rulla dem sedan försiktigt i ströbrödet, så att det fäster runtom.
4. Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera äggen på låg värme tills de är ljust gyllenbruna runtom. Lägg över dem på hushållspapper för att rinna av. Spritsa en sträng majonnäs på varje ägg.
5. Skölj rucolan och skaka av vattnet. Stora bitar av salladen kan delas.
6. Lägg rucolan i en skål, blanda i olja, vinäger och lite salt. Lägg upp salladen på serveringsfat eller i en serveringsskål. Strö över melontärningar och lägg äggen på salladen.
Foto: Emma Mattsson

Bästa löprundan!

av Paolo Roberto

Började min morgon här i Venedig med att bränna av ett löppass! Mer väl investerad timme är svårt att få! Träning och sightseeing i ett. Löpning är nämligen en av de bästa sätten att se en stad på! Man siktar på de stora attraktionerna men på vägen så får man se massor av saker som man aldrig skulle fått sett annars. Och har man riktigt tur så springer man vilse (vilket jag naturligtvis gjorde imorse…) och då möter man den riktiga staden bakom kulissen!

20130330-094431.jpg
Sida 27 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB