Sluta hitta på ursäkter!

av Paolo Roberto

Är ensamstående farsa och kan inte alltid bränna av ett löppass klockan 05.30 för att mina barn är för små för att lämna ensamma. Då finns det två alternativ: antingen så hittar man på någon dålig ursäkt eller så löser man problemet! Och man behöver inte vara någon raketforskare för att hitta en lösning. Idag blir det 15 minuter armhävningar, situps och knäböj! paolo__111031_hr_0101

Involtini di vitello con gratin di patate

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-03-12 kl. 09.56.35
Involtini di vitello con gratin di patate
(Kalvrullader med potatisgratäng)
4 personer
• 4 tunna kalvschnitzlar
• 2 kycklinglevrar
• 1 tsk finhackad vitlök
• 2 msk finhackad persilja
• 2 msk färskriven parmesanost
• 1 äggula
• 10 strimlade salviablad
• 4 skivor rimmat sidfläsk
• 1–2 dl mjöl
• 2 msk olivolja
• 1 ½ dl vitt vin
• 1 dl köttbuljong (på fond eller tärning)
• Salt och svartpeppar
• Tandpetare eller stek­nålar
• 800 g potatis
• 2 finhackade vitlöks­klyftor
• 200 g kantareller eller trattkantareller
alt. annan svamp, skuren i bitar
• Olivolja
• 1 dl riven lagrad ost
• 2 msk finhackad persilja
• 1 dl mjölk
• Ströbröd
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär potatisen i skivor och koka dem 3–4 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Blanda i svampen och stek den tills eventuell vätska kokat in. Tillsätt lite olivolja och stek svamp och vitlök i 5 minuter, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas.
4. Smörj en ugnsform och lägg ett lager potatis i botten. Fördela svamp, ost och persilja över potatisen och varva sedan ingredienserna. Salta och peppra mellan lagren. Häll i mjölk och avsluta med ett lager potatis. Tryck försiktigt till så att ytan blir jämn och strö sedan över
lite ströbröd.
5. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
6. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba. Salta och peppra.
7. Finhacka levern. Lägg den i en skål. Tillsätt vitlök, persilja, parmesan och äggula. Salta och peppra och blanda till en jämn smet.
8. Fördela smeten på kött­skivorna, bred ut den och strö över salviastrimlor. Rulla ihop och linda fläskskivorna runt rulladerna och fäst samman med tandpetare eller små steknålar. Häll mjöl på en tallrik och vänd rulladerna i mjölet.
9. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rulladerna guldbruna runt om. Tillsätt vin och låt det puttra tills det reducerats till hälften. Späd med lite buljong, lägg på ett lock och låt rulladerna sjuda på låg värme i cirka 20 minuter.
10. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Låt köttskyn få ett hastigt uppkok. Smaka av med salt och peppar.
11. Ös lite sky över rulladerna och servera dem med potatisgratängen.
”Rullader är ett riktigt bra sätt att få med många smaker i varje tugga! Tar du en tugga av de här rulladerna så fylls din mun av flera olika smaker – allt ifrån parmesan till färska örter och rimmat sidfläsk”
Foto: Daniel Ohlsson

 

Bryt inte kedjan!

av Paolo Roberto
tumblr_mgzikeM9NB1s42e0ko1_400

 

05.40 då var det dags att sätta på sig löpskorna och bränna av ett pass! Att komma i form är en lång kedja av beslut! Att varje morgon välja sin kropp istället för soffan eller sängen. Det viktiga är att aldrig bryta kedjan! För hoppar man ett pass så blir det snart två och ganska snart har man slutat träna!

Är det roligt att träna 05.40?

av Paolo Roberto
1762829

 

05.40 och det är dags för LÖPNING! Och jag ska vara ärlig det är inte alltid jätte roligt att träna 05.40… Men tränar man bara när det är roligt så blir det inte så många pass! En viktig faktor för att lyckas med sin träning är DIsCIPLIN. Och disciplin får man av att bita ihop sin över och under käcke och göra det som står i träningsschemat!

Vila är ett vapen!

av Paolo Roberto
vila

 

Det är viktigt att hitta rätt balans mellan träning och vila! Allt träning bryter ner kroppen vila och mat bygger upp den. Tränar man för mycket och vilar för lite kommer skador och sjukdom som ett brev på posten.

Våren är här!

av Paolo Roberto

Första plantan i år som skjuter upp ur jorden är fiore di zucchini! Jag brukar fylla zucchini blommorna med ricotta och fritera dem! Galet gott och det blir ännu godare när man får gå och sukta i ett par månader!

20130309-110556.jpg
Sida 31 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB