Hetta på gång!

av Paolo Roberto

Min peperoncino håller på att mogna och ett par krukor räcker att ge hetta åt maten under hela året! Om någon vecka torkar jag dem och simsalabim så håller de i ett år!

20130908-143140.jpg

Polpettone ripieno di spinaci e mozzarella

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-09-06 kl. 10.55.10
[Köttfärsrulle fylld med spenat och mozzarella]
4 personer
• 250 gram fläskfärs
• 250 gram nötfärs
• 200 g färsk bladspenat eller avrunnen djupfryst spenat
• 1 msk smör
• ½ msk olivolja
• 4 skivor formbröd
• 1 dl mjölk
• 250 g mozzarella
• 1 ägg
• 1 dl parmesanost
• Salt och peppar
• 6 medelstora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor
• Ca 1 ½ msk olivolja
• 1 tsk rosmarin
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 ­grader Värm upp smör i en stekpanna, lägg i ­spenaten och fräs den i ett par ­minuter. Salta och peppra.
2. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar.
3. Skär mozzarellan i små bitar.
4. Lägg de båda färs­sorterna i en skål, tillsätt ägg, bröd och parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ur smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten.
5. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen, i cirka 30–40 ­minuter.
Medan köttrullen steks:
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatis­skivorna i pannan, strö över rosmarin och ­lite salt. Stek på låg värme, i cirka 15 minuter, vänd om med en stekspade då och då.
”Italiensk köttfärslimpa pimpad med spenat och mozzarella”
Foto: Emma Mattsson

Pendel

av Paolo Roberto
IMG_0986

De flesta övningar görs upp och ner. Övningar som ger variation är extra viktiga, pröva den här med belastning i sidled.

Tränar

Bål, midja och ben.

Utgångsposition

Lägg dig på rygg med benen sträckta mot taket och armarna rakt ut från kroppen på golvet.

Utförande

Vrid runt höften med raka ben åt ena sidan. När dina fötter nästan nuddar golvet vrider du tillbaka kroppen till utgångspositionen och pendlar åt andra sidan med benen.

Tänk på

Pressa ner svanken/höften i golvet hela tiden.

  • Klicka på bilden så kommer du till min nya träningsbibel.

 

Knaust!

av Paolo Roberto

Bor på hotel Knaust i Sundsvall ikväll! Kanske Sveriges vackraste Hotel!

20130905-172231.jpg

Långkok!

av Paolo Roberto

Har efter ambassad besöket så har jag tillbringat nästan hela framför spisen! Har alla mina medarbetare på middag ikväll

20130904-171516.jpg

Stolt som en tupp!

av Paolo Roberto

Började dagen med att dricka kaffe med den italienska ambassadören Elena Basile. Vi pratade om bilden av Italien i svensk media och problemet med att många italienska produkter blir förfalskade och sålda under italienska namn så som mozzarella och pizza. Stolt över att bli bjuden på kaffe av en ambassadör och sjukt stolt över att vara svensk-Italienare!

20130904-135907.jpg

Kvalitetstid

av Paolo Roberto

Tränar Taekwondo med barnen och ex fru på måndagar! Perfekt! Istället för att sitta och glo på ungarna som tränar så kan man vara med och svettas och få träning och lite familjetid i ett 🙂

20130902-184212.jpg

Precis i rätt tid!

av Paolo Roberto

Har tomater både i odlingslådor och i krukor. Igår så flyttade jag in alla tomater som växer i krukor och det känns som det var i sista minuten i alla fall för san Marzano tomaterna som inte pallar kyla!

20130902-082745.jpg

Spaghetti con salsa di pomodorini

av Paolo Roberto

Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g spaghetti
Tomatsås
12 st sardeller
500 g cocktail- eller körsbärstomater
0.5 dl olivolja
50 g smör
3 st hela vitlöksklyftor
2 st hela torkade chili (peperoncino)
125 g urkärnade svarta oliver
1.5 tsk kapris
2 msk finhackad persilja
ev. salt

Gör så här
Finhacka sardellerna. Skölj och skär tomaterna i halvor.
Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta.
Lägg sardeller, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Ta upp chilin efter 2–3 minuter.
Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
Rör om då och då, men var försiktig så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor.
Smaka av och salta lite om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna.
Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl.
Servera pastan rykande het toppad med finhackad persilja.

20130901-111239.jpg

Kaffe och fotboll

av Paolo Roberto

Sonen lirar fotboll så det blir en hel del stå vid kantlinjen och heja. Tycker det faktiskt är riktigt trevligt att snacka med lagets föräldrar och dricka kaffe i snålblåsten!

20130901-103445.jpg
Sida 4 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB