Benjamin Franklin visste hur man gjorde!

av Paolo Roberto

Redan Benjamin Franklin visste hur man fick saker gjorda: Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.
Brände av ett löppass vid 05.20 och nu 07.35 så är jag på Arlanda för att ta ett flyg till Åland. Det finns alltid tid för det man tycker är viktigt i livet. Nyckeln till att lyckas med att finna tiden är att prioritera!

20130822-073831.jpg

Melanzane ripiene

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-08-21 kl. 09.58.00
[Fylld aubergine]
4 personer
• 4 medelstora aubergine
• 400 g kalvfärs
• 1 dl olivolja
• 1 gul lök, ½ delad och ½ finhackad
• Ca 700 g passerade tomater
• 10 basilikablad
• 1 vitlöksklyfta
• 1 torkad peperoncino (chili)
• 2 dl brödsmulor av dagsgammalt bröd
• 2 msk finhackad persilja
• 150 g färskriven pecorino
• Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, ansa och dela auberginerna på längden. Strö lite salt på snittsidan och lägg dem med den saltade ­sidan nedåt på en lutande skär­bräda. Låt stå i cirka 30 minuter tills den bittra vätskan runnit ut.
2. Torka av halvorna lite lätt med hushållspapper och gröp ur fruktköttet med en matsked, cirka 1 centimeter från skalet. Hacka fruktköttet i ­bitar.
3. Värm hälften av olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhalvan med snittsidan vänd nedåt och låt den fräsa på låg värme i oljan i cirka 2–3 minuter. Tillsätt tomater och salt och koka såsen i 15 minuter. Lägg sedan i basilika och koka i ­ytterligare 5 minuter.
4. Hetta upp resten av olivoljan i en kastrull, tillsätt vitlök, finhackad lök och peperoncino och låt dem fräsa i cirka 2 ­minuter. Lägg i färsen och bryn den under omröring så att den ­smular sig. Salta och peppra. Blanda ner fruktköttet och låt det steka med färsen i cirka 3 minuter. Ta upp ­vitlöken och peperoncinon som kastas. Blanda i brödsmulor, persilja och 3–4 skedar av tomatsåsen Ställ åt sidan och låt fyllningen svalna. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg auberginehalvorna i en smord ugnsform eller på en ugnsplåt. Fördela fyllningen i halvorna. Skeda över lite tomatsås och strö sedan pecorinoost på varje halva. Stek auberginen i ugn i ca 30 minuter ­eller tills auberginen känns mjuk.
6. Servera med lite tomatsås och en skiva lantbröd.
”En superaubergine i ugnen! Laddad med massor av gott och med smält pecorino på toppen”
Foto: Emma Mattsson

När du håller på med 5:2 metoden är du då en positiv förebild för ditt barn?

av Paolo Roberto
Paolo_1_jpg_357065b

Barn gör inte som vi säger till dem. Barn gör som vi gör! Har funderat lite på det här med 5.2 metoden och att ha barn. 5.2 metoden går i princip ut på att man kan äta ungefär vad man vill i fem dagar och sen ska man fasta i två. Under fastedagarna så äter man väldigt lite. Det kanske funkar för att gå ner i vikt men tvivlar på att det funkar i längden. Mina tankar kretsar kring hur man gör med middagarna med sina barn och vad det får för konsekvenser för barnens syn på mat? För en mamma eller pappa som fastar berättar ju indirekt för sitt barn att mat är något förbjudet och farligt och på det sättet skapar man en onormal inställning till mat. Mat går från att vara en njutning runt matbordet med familjen till att bli ångest. Barn behöver energi och barn behöver en sund inställning till mat. Så sluta med att göra era liv till en golgatavandring av dieter och ångest. Lär era barn att äta gott och nyttigt och se även till att ni och dem rör på sig. Gärna tillsammans!!!

Paccheri med salsiccia

av Paolo Roberto

En gammal favorit som vi äter ofta hemma hos mig! Snabb, enkelt och läskigt god

Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g paccheri
250 g grynig italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 st tomater
0.5 st finhackad gul lök
1 st finhackad schalottenlök
1 st finhackad vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven parmesanost
Gör så här
Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.

20130818-130313.jpg

Skorpion!

av Paolo Roberto

 

 

Här kommer en ny övning från min senaste bok träningsbibeln! Boken innehåller 270 övningar och 39 pass!

Här hittar ni boken:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173630519traningsbiblen_helkropp__1841 traningsbiblen_helkropp__1842 traningsbiblen_helkropp__1843traningsbiblen_helkropp__1842traningsbiblen_helkropp__1841

Lite ovanlig variant på armhävning som man inte ser så ofta. Men det är en riktigt bra övning som tränar massor av saker samtidigt. Du blir stark, flexibel och smidig.

Tränar

Styrka i axlar, rygg och armar och smidighet i bålen

Utgångsposition

Ställ dig i armhävningsposition

Utförande

Sänk dig mot golvet när ditt bröst är någon centimeter från golvet vrid runt höften och med böjt vänster ben så nuddar du marken på höger sida om kroppen. Rulla tillbaka och återvänd till utgångspositionen. Upprepa med höger ben

 

Djävulsolja

av Paolo Roberto

Ett super enkelt sätt att smaksätta din mat på är att göra en djävulsolja. Krossa peperoncino och blanda det med olivolja. Häll sedan i lite färsk rosmarin och låt det stå någon vecka (oljan blir hetare med tiden). Då får du en olja som med några droppar ger din mat sting!

20130817-101305.jpg

Grillad lax

av Paolo Roberto

Laxen har ett täcke med rostade och hackade pinjenötter, peperoncino och sesamfrön

20130816-184545.jpg
Sida 6 av 42
Arkiv
Kategorier
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB