Peter Jöbacks blogg

Inför premiären av ”The Phantom of the opera”

Startsida / Inlägg

Äntligen hemma i lägenheten igen – det blev en lång dag idag …

av Peter Jöback

Sov riktigt länge idag…känns som den värsta jetlaggen har lagt sig nu vilket är skönt eftersom jag börjar mina repetitioner på allvar imorgon. Började dagen med ett välbehövligt träningspass nere i gymmet som ligger på 10 våningen i huset där jag bor. Det känns ju ganska skönt att man har det så nära, man kommer liksom inte undan då.

Sen hade jag en trevlig pratstund men en svensk journalist som jobbar för tidningen ELLE som också bor här i NY. Alltid lika roligt att prata NY upplevelser med en annan svensk som har bott här länge. För er som är intresserade tror jag att intervjun kommer att publiceras i juni.

Sen hade jag det lugnt ett tag innan det var dags för en ny timme med min fantastiska dialekt coach Deborah nere på NYU’s Tisch School of Arts – som ligger på Broadway at Waverly Place. Hon är verkligen stenhård så man känner sig helt slutkörd i huvudet efter klassen. Vi har det riktigt kul tillsammans.

Sen mötte jag upp Stephen på Pearl studios på 8 Ave där han repade för en konsert som ska göras med hans musik på Carnegie Hall på fredag. Sedan åkte vi ner till Bleecker Street för att kolla på MIKA som bjudit in Stephen för att han precis spelat in en av Stephens sånger som heter ”Popular” från musikalen ”Wicked”, fast i en ny poppigare version som var riktigt bra. Kvällens överraskning var att han framförde sången med tjejen som sjöng originalet här på Broadway – Kristin Chenoweth. Ni känner säkert igen henne från TV-serien Glee, hon är en grym skådis/komiker och sångerska.

Bra konsert, en skön liten sättning på bandet, bara 3 på scenen och en väldigt hängiven publik som typ sjöng med i alla texter. Då ska man veta att MIKA’s sånger är väldigt ordrika så det var imponerande. MIKA var en väldigt trevlig person dessutom, det var kul att snacka lite efteråt och höra om hans pågående Amerikaturné.

Nu är jag precis hemkommen och ska försöka komma i säng. Imorgon ska det sjungas för första gången med min regissör här, Seth Sklar-Heyn och föreställningens musikaliska supervisor, David Caddick – en tungviktare i dessa sammanhang. Jag hade glädjen att jobba med honom när vi gjorde ”Witches of Eastwick” i London 1999 så det ska bli kul att jobba ihop igen.

Sov gott.

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB