Shoreditchs dim sum-klassiker har fått en japansk-skotsk lillebror
avDen stora puben The Drunken Monkey har varit en Shoreditch-klassiker sedan den slog upp portarna 2003. Och det är förståeligt – vem kan inte gilla kombinationen öl, dim sum och cocktails? På helgerna har de dessutom dj:s och lite mer klubbstämning på kvällarna. I veckan öppnade gänget bakom succén nytt – ett stenkast bort på Shoreditch High Street.

Bull in a china shop har ett liknande koncept, men ändå inte. Mina vänner hade lockat med kinesisk mat men trots namnet så serverar nykomlingen japanskt – och whiskey. Den lilla baren (man känner sig lite som en tjur i en porslinsbutik) som är inredd med stora schackpjäser och japanska paraplyer, har öppet för frukost, lunch, middag och cocktails på kvällen. Det blev en söndagslunch.

Jag rekommenderar gärna kycklingburgaren – som serveras med ingefära och morötter mellan de svarta bröden, samt deras friterade blomkål– och ostbitar. Lägg gärna till deras superfood-sallad som känns som en riktig hälsokick med bland annat quinoa, kikärtor, pinjenötter, granatäpplefrön och fetaost.

Prislappen på mat kändes rimlig – burgare för £8.50 (ca 110 kr), men vill man ha cocktails får man punga upp med runt £12. Den digra menyn av ofta whiskeybaserade drinkar får vi därmed nog komma tillbaka och prova en annan gång.
 
        
 Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.