Startsida / Inlägg

Shoreditchs dim sum-klassiker har fått en japansk-skotsk lillebror

av petterslondon

Den stora puben The Drunken Monkey har varit en Shoreditch-klassiker sedan den slog upp portarna 2003. Och det är förståeligt – vem kan inte gilla kombinationen öl, dim sum och cocktails? På helgerna har de dessutom dj:s och lite mer klubbstämning på kvällarna. I veckan öppnade gänget bakom succén nytt – ett stenkast bort på Shoreditch High Street.

Hyfsat skum utsida.
Hyfsat skum utsida måste jag säga. Vem är dessa män och varför är de målade i vitt på fönstret?

Bull in a china shop har ett liknande koncept, men ändå inte. Mina vänner hade lockat med kinesisk mat men trots namnet så serverar nykomlingen japanskt – och whiskey. Den lilla baren (man känner sig lite som en tjur i en porslinsbutik) som är inredd med stora schackpjäser och japanska paraplyer, har öppet för frukost, lunch, middag och cocktails på kvällen. Det blev en söndagslunch.

IMG_6319
Kycklingburgaren – ett av menyns flaggskepp.
Kycklingburgaren – ett av menyns flaggskepp.

Jag rekommenderar gärna kycklingburgaren – som serveras med ingefära och morötter mellan de svarta bröden, samt deras friterade blomkål– och ostbitar. Lägg gärna till deras superfood-sallad som känns som en riktig hälsokick med bland annat quinoa, kikärtor, pinjenötter, granatäpplefrön och fetaost.

Supersallad som gör att du känner dig fem år fräschare.
Supersallad som gör att du känner dig fem år fräschare.

Prislappen på mat kändes rimlig – burgare för £8.50 (ca 110 kr), men vill man ha cocktails får man punga upp med runt £12. Den digra menyn av ofta whiskeybaserade drinkar får vi därmed nog komma tillbaka och prova en annan gång.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB