Nya matkombon: Scotch egg-burgare
avBurgarhypen fortsätter – precis som experimenterandet och blandandet av olika sorters mat. Nu kan du i London prova en scotch egg-hamburgare. Det är Yeah Burger som på The Star of Kings vid King’s Cross och Strongroom Bar & Kitchen i Shoreditch (jag skulle rekommendera den senare, som har en härlig uteservering) som fram till den 22 augusti firar Edinburghfestivalen med denna härliga köttbomb.
Den brittiska traditionen scotch egg – ett hårdkokt ägg som lagts in i en köttmassa och friterats (det är sagt att det uppfunnits på Fortnum & Mason vid Piccadilly Circus) – måste du prova ändå. Så varför inte kombinera det med någonting vi redan känner till – t ex i burgaren ”The Scotch Ness Monster” som består av en biff, syltad lök, cheddarost, husets sås, vit peppar och ett scotch egg. Om man verkligen vill satsa på det skotska så finns det även en burgare med Skottlands traditionella fårinälvsrätt haggis i. Kanske något att mumsa på innan Malmö FF äter upp Celtic på onsdag?