Startsida / Inlägg

Nya galna cocktails: Drick en snöboll eller en ketchupflaska

av petterslondon

Cocktail Trading Co i Soho är just nu den cocktailbar i London jag helst tar besökande vänner till.

Okej, det ligger i fel ände av Soho men annars är läget nära Oxford Circus, den klassiska Ain’t Nothin’ But Blues Bar och mysiga restaurangtorget Kingly Court helt okej. Och bäst med CTC är att den fortfarande känns lite hemligt gömd under restaurangen Central & Co, den intima stämningen och sköna musiken – samt den galna cocktailmenyn.

Vid ett återbesök nyligen fann jag att zombie- stövel och nudellådedrinkarna jag tidigare prisat hade bytts ut – mot ännu galnare grejer.

Hur dricker man den här då? Tänkte jag, men listade snabbt ut att det handlar om att vända den upp och ner, dra loss bottnen (korken) och sedan använda den som stöd igen.
Hur dricker man den här då? Tänkte jag, men listade snabbt ut att det handlar om att vända den upp och ner, dra loss bottnen (korken) och sedan använda den som stöd igen.

Vem har väl inte som liten drömt om att öppna en snöboll och dricka innehållet? Ingen? Nähä. Nej, inte jag heller. Men det här var fantastiskt intensivt och gott. Vanilj och kardemumma tillsammans med den brasilianska nationaldrycken cachaca – och ingefära. Dessutom har de på ett snyggt sätt lyckats smeka in den vita vinsorten sauvignon blanc i mixen. Så mycket gott som ryms i en liten glaskula att man som med ett flaskskepp nästan undrar: Hur får de in allt?

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 08.13.29
Utdrag ur menyn. Citizen Cane är en fantastisk drink om man gillar den brasilianska nationalspriten cachaca, kardemumma – och ingefära. Skärmdump från Cocktail Trading Co.
Hur dricker man den här då? Och är det egentligen en drink? Ja, det är bara att använda sugröret. "Pommesen” är egentligen chipsaktiga tilltugg, men saltgurkan var som tur var äkta.
Hur dricker man den här då? Och är det egentligen en drink? Ja, det är bara att använda sugröret. ”Pommesen” är egentligen chipsaktiga tilltugg, men saltgurkan var som tur var äkta.

 

 

 

 

Kanske inte presenterat som någonting som tjejerna i ”Sex and the city” skulle sippa på. Däremot helt klart någonting som Hannah Horvath i den lite nyare serien ”Girls” lätt skulle kunna ses med. Fantastisk smak om man gillar bourbon, chili och – återigen – ingefära. Det handlar bara om ingefära.

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 08.13.58
Utdrag ur menyn. Det handlar återigen om ingefära. Fantastisk presentation. Skärmdump från Cocktail Trading Co.

Läs mer om mina favoritcocktailbarer i London – samt om klubbar, pubar och restauranger mm – i min stora plusguide London – för nöjes skull.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB