Startsida / Inlägg

Sportåret börjar mitt i prick – med Londons första dartbar

av petterslondon

Välkomna till januari – den vita månaden när man stannar hemma, sparar på pengarna, håller sig nykter och börjar sporta. Om man inte bor i London alltså. Här är det fortfarande fullt ös.

Men vill man inleda året med sport så finns det många bra alternativ. I Shoreditch har inte bara pingisklubben Bounce nyligen öppnat en filial. Landets första riktiga dartbar, Flight Club Darts, har också nyligen slagit upp dörrarna i området.

Mitt i prick! Bild från Flight Clubs Facebook.
Mitt i prick! Foto: Flight Club.

I Storbritannien har dart blivit en jättegrej. Sporten som en gång var förpassat till sunkiga hörnor på pubar håller nu till i jättearenor med tusentals exalterade fans, cheerleaders och stora pengar.

Därför är det inte mer än rätt att vi amatörer också fått en lite sexigare miljö att utöva sporten i. Och det är grundarna till Bounce och bowlingsuccén All Star Lanes som ligger bakom.

flight-club-london-1-optimised

Den stora salen är fylld av supermoderna dartbanor som givetvis räknar automatiskt och lagrar spelarnas namn och bilder, styrda av en touchscreen.

12249914_1689810227929587_2196522915780814023_n
Världsmästaren Gary Anderson kom förbi och passade på att sätta världsrekord i spelet Shanghai – med 206 poäng.

Lägg till cocktails, en diger matmeny och en grym service och Flight Clubs koncept ”social darts” känns ganska hemma.

Foto: Flight Club
Foto: Flight Club

Beläget på Finsbury Square, ett par dartkast (vilket ingen bör testa) från både Moorgate och Old Street, så ligger klubben perfekt för en trekamp med andra stopp på Bounce och minigolfklubben Swingers London. Allt för ett hälsosamt januari.

img_01

I helgen undrade jag och min kompis först vad som stod på när alla i vår lokala pub plötsligt ville se andra kasta pil, men blev snabbt fascinerade över vilken jättegrej det är. Flera av mina brittiska vänner var där, liksom kändisar som Niall Horan från One Direction och tv-personligheten Jack Whitehall, och stämningen på läktaren slog de flesta sportevenemang. Men dart som tv-sport till trots, jag tror nog ändå att jag föredrar fotboll, hockey och (EM-aktuella) handboll. Dart kastar jag hellre själv.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB