SHM:s sista trudelutt — någonsin

av Olle Kvarnsmyr

Efter att ha sålt ut världens alla största arenor, spelat för miljoners miljoners personer och levt ett rejält rockstjärneliv var det då dags för Swedish House Mafia att tacka för kaffet och usb-stickan samt upplösas som grupp. Sista spelningen skedde såklart på Ultra Music Festival i Miami och publiken var minst sagt pepp. Men personligen tror jag att vi kommer att ses igen vid den stora comebackturnén 2015 🙂

Här är i alla fall SHM:s allra sista trudelutt i världshistorien.

Kategorier Swedish House Mafia

Aviciis nya musikaliska kompotter

av Olle Kvarnsmyr

ash_avicii_
Den lilla räven Avicii tillsammans med marknadsföringsgeniet Ash håller på och fixar och trixar mest hela tiden. Just nu pågår Ultra Music Festival i Miami. Förutom dans i solskenet kan fansen bo på Aviciis egna lyxhotell och torka sig med tjusiga Avicii-handdukar. Avicii själv spelar såklart på storscenen och han kommer att bjuda på lite nya musikaliska kompotter. Enligt Facebooksidan kommer Avicii att spela sitt nya album rakt av.

Mitt liv var inte direkt urbant

av Olle Kvarnsmyr

Todd Terry
Jag växte upp i en liten by utanför Uppsala. Bodde själv i en stuga i skogen i anslutning till mitt föräldrahem. Mitt liv var inte direkt urbant. Det var mest älgar som spatserade på tomten. Det var så mycket älgar runt min stuga att jag av misstag råkade kissa på en älg. Vid ett tillfälle kom jag över en vinyl-EP med Todd Terry. Ljudbilden var tuff, modern och väldigt urban. EP:n innehöll Todds riktigt stora rökare ”I’ll House You” och ”Weekend”. Jag tillbringade timmar med att lyssna på skivan, tjuvröka och fantisera om dekadenta klubbnätter i New York.

Todd har aldrig slutat spela musik eller producera. I början på 90-talet  remixade han superduperhiten ”Missing” med Everything But The Girl. Men det var som Todd inte riktigt levde upp till den där EP:n jag nötte ner på 80-talet. För mig försvann han och blev mer något man spelade när det skulle tas fram gamla dängor på fyllan. Nu verkar det som Toddan är tillbaka igen. Och på något sätt fortsätter där han var som coolast på 80-talet. När han blandade house med hip hop. Lyssna här när han vispar ihop sköna tongångar med 50 Cent.

 

Kategorier Mästare

Världshistoriens bästa danslåtar är…

av Olle Kvarnsmyr

Tidningen/sajten Mixmag har låtit läsarna spekulera och rösta fram världens bästa danslåtar. Tiotusentals röstade och till slut kokades det fram en mustig och dansant topplista. Men är det egentligen världens bästa låter? Här är i alla fall topp 3 med kommentarer av din favoritblogg:

Plats nummer 3
Prodigy ”Smack my bitch ip” [XL] 1997
På sin tid var Prodigy den absolut tuffaste orkestern. Imponerande recensenter, så här i efterhand kanske lite väl påstrukna av 90-talets extremt generösa bjudsprit, kallade det brittiska bandet för rocknrollens framtid. Så bra var dom inte men absolut ett coolt sent 90-talsfenomen. Och videon regisserade av Jonas Åkerlund är fortfarande spektakulär. Lite kuriosa för folk intresserade av 90-talsklubblivet i Stockholm: Kokainet i videon hackas med ett VIP-kort från G-klubben, en klubb som var allra tuffast på sin tid.

Plats nummer 2
Tiesto ‘Adagio For Strings’ [Independance], 2004
Gjorde tillsammans med OS-spelningen i Grekland Tiesto till den arenagigant han numera är. Låten är en cover på ett klassiskt stycke med samma namn skapat av Samuel Barber (1910 -1981), kanske 1900-talets största kompositör. Tiesto gjorde trudelutten till en riktig trancerackarrökare. Personligen tycker jag låten är lite halvlökig och inte är världshistoriens näst bästa låt.Misstänker att Tiestos fans kanske röstade lite väl hårt.

Plats nummer 1
Daft Punk ‘One More Time’ [2000 / Virgin]
Glad, cool, filterhousigt och svängigt värre. Väl värd sin plats numero uno. Perfekt för sena nätter på lyxiga utomhusklubbar vid Medelhavet där dansen pågår till soluppgången, alla är på topphumör och dansen blir fultständigt bananasgalen när breaket brakar loss.

Steve Angello leker kurragömma med kepsen bakåtfram

av Olle Kvarnsmyr
Här leker din favorit-dj kurragömma

Nu kan ditt Facebooksnokande belöna sig. Någonstans på Facebook finns det en fejkad profil där superstar-dj:n Steve Angello har gömt sig. Snoka reda på den och Angello bjuckar på en lyxig röjarvecka i Miami. Pitch, Aftonbladets dj-blogg om både den nya och gamla skolan tycker faktiskt du är värd en röjarvecka i Miami så börja snoka redan nu.

Steve Angello explains CatchSteveAngello.com from MTV on Vimeo.

Kategorier Swedish House Mafia

Sheriffen är i stan

av Olle Kvarnsmyr
Marshall Jefferson
Marshall Jefferson

Under en lång tid var housemusiken väldigt pianoplinkandes. Det plinkades och det plinkades så det stod härliga till på i stort sett all housemusik. Mannen som alla houseälskare kan hålla ansvar för detta pianioplinkande är Marshall Jefferson. Han var den som förde in pianoriet på allvar i housemusiken med låten ”Move your body”, en låt som även kanske var det första househiten.

Nu kommer denna 54-åriga ikon till Sverige för att spela på Slakthuset i Stocholm. Supersväng utlovas!


Här orerar och lirar Marshall för fulla muggar

Marshalls dunderhit i remixversion tillsammans med italianon Benny Bennassi

Kategorier GAMLA SKOLAN, Mästare

Fotograferades med galanta damer

av Olle Kvarnsmyr
Pitch, Aftonbladets dj-blogg – både om den nya och den gamla skolan gör stor succé på Hotel Riveria

Noggranna läsare av Pitch, Nöjesbladets dj-blogg om både den nya och den gamla skolan vet att jag är i Las Vegas på bröllops-dj-konferens. tack vare mitt exotiska europeiska ursprung fick jag under gårdagen erbjudande om att hålla ett kort föredrag om den svenska bröllops-dj-scenen. Självklart tackade jag ja. Mitt föredrag var inte direkt superförberett och det blev som alltid när jag ska visa mig i offentlighetens ljus ett himla viftande med armarna. vet inte varför jag jämt gör så men det är precis som om jag får kraft, superkrafter rent av genom att vifta med armarna.

Hembydgsgård
En typisk hembygdsgård i norra Uppland

Hursomhelst där var jag, guest speaker i slutet av en annans föredrag – ett föredrag som handlade om webbsidor för bröllops-dj:s. Jag presenterades som Olle Kvarnsmyr, Entertainment Editor, Stockholm Sweden. Började mitt föredrag med ett ”Goood moorning America”, har alltid velat säga det, lite som Robin Williams i ”Good Morning Vietnam”. Orerade därefter lite om hembygdsgårdar, drunk Vikings och att ”the sun never goes down” på sommaren. Visade lite bilder jag hade på min Facebooksida och sen var föredraget slut. Jag tackades flott med applåder och fick som arvode att bli fotograferad och få ett utprintat foto med galanta damer från Brides Magazine.

Galanta damer från Brides Magazine visade stor uppskattning för Pitch, Nöjesbladets dj-bloggs föredrag.

 

 

 

 

Toksomnade under laserlektionen

av Olle Kvarnsmyr

Drabbades av en sjuhelvetes försenad jet lag under morgonens föreläsning här på bröllops-dj-konferensen i Las Vegas.
”How to upsell weddings with laser” var ämnet för morgonkvisten.
En kanske inte världens bästa talare berättade om laser. Och som det pratades om laser. Men mest pratades det om laserlagar och regler. Det var FDA hit och RGB dit – plus en massa andra förkortningar som fick mig att toksomna. Min bordsgranne för dagen som var otroligt lik Cee lo fick väcka mig. Jag vaknade dessutom pinsamt medveten om det hade pågått rejält med snarkande från min sida och att de övriga deltagarna viskade om mig.
”Dude, that European guy is sleeping hard” sa En dj från Texas (han hade i alla fall cowboyhatt).

Jag har börjat bli mer och mer känd som ”The European guy” här. Bröllops-dj:s är ett nyfiket släkte och Europa verkar många tycka är intressant.  Jag har hållit låda om krisen i Grekland, Europas ”töntiga” vapenlagar, svenska bröllop, svenska dj:s och kungahuset. Min härkomst har varit inträde till flera Budweiser, kaffe och goda samtal. Det känns om jag gör inte annat än går runt och är ”European”. Pitch, din favorit-dj-blogg har till och med fått erbjudande om att hålla ett kort anförande om den svenska bröllops-dj-scenen. En ära som jag självklart tackade ja till. Så i morgon bitti är det jag som ska försöka se till att bröllops-dj:sarna inte tar en tupplur.

Sida 1 av 2
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB