Startsida / Inlägg

Han gömde sig i torktumlaren

av Olle Kvarnsmyr

”Lets do this” är ett uttryck Pitch, din favoritblogg vid flera tillfällen har stött på här i Las Vegas under bröllops-dj-konferransen. Det började redan i morse. Under föreläsningen ”Find your inner rockstar” bad föreläsaren samtliga åhörare ställa sig upp, skaka hand med personen bredvid och berätta en ”scarstory”. Alltså en personlig historia där blodet flyter och ben knäcks.
Jag svamlade loss med för morgonen en ganska så yrvaken engelska. Min ”scarstory” var en konstigt invecklad historia som inbegrep benbrott och mopedfärder i Knivsta (”Knifetown”). Min historia var obegriplig och poänglös men kanske hade lite ”foreign charm”. Mannen jag berättade den för var en storväxt gentleman från Chicago. Han väntade ett par långa sekunder, tittade på mig med ett par sorgliga ögon, såg inte ut att vilja prata men sa till slut: ”Lets do this”.

Gentlemannnen och även bröllopskaraokeexperten, fick jag reda på senare, var fyra år när det hände. Han lekte kurragömma med sin mamma där hemma i Chicago, Illinois, han bestämde sig för smyga ner i källaren för gömställe, hittade den stora stora amerikanska torktumlaren, kröp in i maskinen, och lyckades på något sätt stänga locket. Amerikanska torktumlare har en egenhet att snurra sakta när locket är stängt och tvätten är torr. Detta för att tvätten inte ska skrynkla sig. Men nu var det ingen tvätt i maskinen – det var den unga Chicagomannen. Jag fick aldrig höra slutet på historien då tiden för ”charing” tog slut och föreläsningen fortsatte. Men jag frågade artigt om han kunde berätta vidare senare.

Föreläsningen tog slut, jag och Chicagomannen köpte varsin kaffe och munk och gick ut i solen och satte oss i poolområdet. Han fortsatte historien:
”Maskinen snurrade sakta, jag hade bara ett par kortbyxor och en t-shirt på mig och jag skar mig på flera ställen på dom där taggarna inne i maskinen”
Trots blodflödet gick allt relativt bra. Chicagomannens mamma hittade honom ganska så snabbt och förde honom till vårdcentralen för omplåstring. Men händelsen hade suttit djupt inombords. Faktum var att han inte hade berättat historien på 34 år. Jag var den första han hade berättat historien för. Jag berättade om jobbet  som skribent i Pitch, Aftonbladets dj-blogg och att denna historia kan dyka upp i denna digitala publikation.
”Berätta för hela världen du”, sa Chigagomannen och skålade med den stora Starbuckskaffekoppen.

Bröllosp-dj-konferenser i Las Vegas är fantastiskt

 

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB