Startsida / Inlägg

Persbrandt – här har du dina vildaste festnätter

av Olle Kvarnsmyr
Festprisse
Festprisse


Mikael Persbrandt
vet verkligen hur det går till när det ska rullas hatt. Din favoritblogg Posörer & Estradörer listar nedan Mikael Persbrandts vildaste festnätter. Nivån på skandalnätterna illustreras med hjälp av den klassiska handgranaten.

Mikael Persbrandt är glad i hatten och tatuerar in fågelspår på sin mage
TREgranater

 

Efter en heldag på Mantorp Park med lite racerbilskörning begav sig en rejält festsugen Persbrandt med entourage till Linköping. Bland annat dök celebriteten upp på nattklubben Silver, en klubb som beskriver sig som rena himmelriket för nöjeslystna. ”Hit kommer unga, medvetna människor för att få en magisk, nästan mystisk upplevelse av lust och välbefinnande”, lockar och pockar nattklubben med på sin hemsida. Sällskapet festade till ordentligt i Linköping något som lokalbefolkningen uppskattade och dokumenterade i sociala medier.
Din favoritblogg kan bara spekulera i hur Persbrandt kände sig dagen efter. Men kanske skådespelaren bar på en känsla av att ha blivit översprungen av en hel skrälldus trampbenägna fåglar. Hursomhelst begav sig Persbrandt till den lokala tatueringstudion för att tatuera in fågelspår på sin mage.  ”Inte varje dag Mikael Persbrandt kommer för att gadda sig”, skrev den stolta tatueraren på studions hemsida och visade upp en bild av tatueringen.

Persbrandt älskar ”cola och rånare”
Fyragranater

 


I januari 2011 hade Persbrandt
avslutat en bättre middag på Teatergrillen. Persbrandt begav sig därefter till närliggande Soap Bar för vidare festiviteter. Krogen hade denna kväll förutom kalassugna gäster även besök av spanande poliser från Krogsektionen. Dessa lagens män och kvinnor upptäckte ganska så omedelbart att Persbrandts rörelseschema påvisade olagliga substanser. Skådespelaren ombads därför följa med till ett rum i anslutning till krogens kök för ett kissprov. Enligt polisens rapport vädjade där Persbrandt till en av spanarna att inte anmäla honom. ”Jag älskar kola och rånare, det bara är så. Du kommer sabba för min kommande film om du gör det här” gick det att läsa i rapporten.
Persbrandt förtjusning för yrkeskriminella manifesterades tydligare bara en månad senare. Beck-stjärnan hamnade då mitt i en polisinsats på Hotell Clarion i Stockholm där han sågs socialisera med både bovar och banditer.

Persbrandt ”river” Kvarnen – tar med sig ungdomsgäng till Dramaten
FemGranater

 

Skådespelaren har under en novemberkväll 2005 ett par rejäla glas innanför västen och befinner sig på krogen Kvarnen. Det är minst sagt ett fasligt liv på Persbrandt. En ung dam fångar Beck-stjärnans intresse varpå han försöker inleda ett pusskalas. Något som inte gillas av den unga damens mor som kraftfullt protesterar mot pussförsöken. Ett vittne berättade för Aftonbladet: – Det såg ut som att de skulle börja boxas och hon skrek ”Ge fan i min dotter”. Efter att ha blivit avvisad av både mor och dotter gick det bara utför. Persbrandt tafsade på kvinnliga gäster, gormade ”jag är den största snortaren”, kastades ut av vakterna och hämnades med att kissa på krogkön samtidigt som han vrålade ”Jag kan göra vad fan jag vill”. Kvällen slutade inte där för stjärnan. Efter att ha blivit utkastad från Kvarnen och bortjagad från krogkön hoppade han in i en taxi med några yngre män. – De såg ut som gangstersnubbar. De tog taxin och åkte ner till Dramaten och klev in genom en personalingång, berättade Aftonbladets fotograf Per-Olof Sännås. Tillsammans med ungdomsgänget stannade Mikael Persbrandt sedan i Dramatens lokaler till fram på morgonen.

Persbrandt, Wahlbeck och Flinck slår runt på Spy Bar
FemGranater

 

De tre spektakulära herrarna var på krogen för att fira Wahlbecks konstutställning. Peter Wahlbeck fick för sig att illustrera ett av sina verk genom att bita Persbrandt i armen. Något som inte gillades av den firade skådespelaren som puttade Wahlbeck in i en spegel. Wahlbeck hamnade så olyckligt att det gick hål på hans vänstra ögonbryn och blodet sprutade. Skådespelaren och vännen Thorsten Flinck, som vid tillfället transporterade sig med hjälp av kryckor, var också närvarande och upprördes över Persbrandts beteende. Flinck slog honom i huvudet med sin ena krycka samtidigt som han påpekade det uppenbara: ”Det finns en oskriven lag som säger att en komiker måste få spelrum. Man får inte vara stygg mot en komiker.”

Komikern och konstnären Peter Wahlbeck åkte på en propp
Komikern och konstnären Peter Wahlbeck åkte på en propp
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB