Startsida / Inlägg

Han badar i framgång och i pengar

av Olle Kvarnsmyr
Ash Pournouri
På väg till ännu en succétillställning

Din favoritblogg Posörer och Estradörer är mycket av en hyllningens och kärlekens blogg. I dag hyllar vi hyllar vi dj-managern, bussinesmannen och kosmopoliten Ash. Bara namnet är tufft. Namnet frammanar syner ur något av en Hollywoodblockbuster. Du vet där det snurrar massvis av aska för att sedan materialisera sig fram en muskulös mumie. som gormar och står i. Men Ash Pournouri är ingen mumie. Han är det mytomspunne marknadsföringsgeniet bakom Avicii, Sveriges absolut största superstjärna just nu.

Det var bara för ett par år sedan som Pournouri surfade runt på nätet och hittade några trudelutter Tim Bergling hade skapat. Mejl skickades, en fika senare och bollen var i rullning. Ash såg någonting i Tim som inte ens hans mamma, lärare eller vänner ens kunde föreställa sig. Ash såg i den unge kepsbeprydda Tim en stjärna – en superdupersuperduperstjärna. Tim döptes snabbt om sig till Avicii och mer trudelutter skapades.Varav låten ”Levels” satte Avicii i en bananas-orbitbana runt hela världen.

Under tiden Tim jobbade stenhårt runt jorden i Pioneer CDJ-2000 Nexus kalla sken myste Ash backstage, ständigt med nya djärva planer i huvudet, ett glas ståndsmässigt bubbel i handen och viktiga personer att traktera. Planen gick ut på att skapa ett varumärke av Avicii. Tim själv är inte mycket för att ge intervjuer, synas i tv eller ge ut sitt privatliv. I stället skulle musiken tala till massan och själva varumärket AVICII skulle ge både de vevviftande lättklädda fansen och den stora massan något att identifiera sig med. En mycket lukrativ deal med Polo Ralph Lauren förhandlades fram och vips syntes Avicii tillsammans med sin logga på affischtavlor från Mora till Times Square. Hotell i Miami bytte namn till Aviciis ära och spektakulära donationer till välgörenhetsorganisationer gav eko i press runt världen.

Nuförtiden badar Ash i likvida medel, spektakulärt kontor på den fashionabla adressen Strandvägen 1 finns att tillgå och det tjoas och tjimmas var dag med celebriteter som Madonna, Wycleaf och Chris Martin. Vi på din favoritblogg Posörer och estradörer kan inte annat än inspireras och säga grattis till ditt sköna, trivsamma och spännande liv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB