Premier Manager-bloggen

med Björn Jorner

Startsida / Inlägg

Tävla mot mig i Premier Manager – vinn en matchtröja

av Björn Jorner

God dag och välkomna till Premier Manager-bloggen! Här kommer jag, med er hjälp, att snacka upp inför starten på tävlingen den 15 januari. Ni som har spelat spelet tidigare vet hur kul det är, ni andra får lita till rekommendationen från José Mourinho:

moruinho.jpg
”Jag älskar Premier Manager och skulle gärna ge bort mina Champions League-titlar för att få vinna spelet*.” * Fritt översatt. Citatet kan från början ha betytt något helt annat.

Allt ni behöver veta om spelet hittar ni här. Har du inte spelat tidigare rekommenderar jag en genomläsning av reglerna – det är ett måste för att bli framgångsrik i spelet.

Ett grattis är på sin plats till vinnaren av höstens omgång: Svorsken med laget Håkans stjärnor (Svorsken la också beslag på andraplatsen). Här kan ni spana in laget som på slutet hade klar City- och Spurs-prägel.

Men nu spanar vi framåt och med hjälp av mina superkrafter inom Premier Manager har jag skakat fram en topp 20-lista över de mest populära valen från de som anmält lag hittills.

1. Samir Nasri 49 %
2. Gareth Bale 47
3. Rafael da Silva 33
4. Jack Wilshere 31
5. Dimitar Berbatov 31
6. Rafael van der Vaart 26
7. Francesc Fabregas 22
8. Danny Welbeck 21
9. Lukasz Fabianski 20
10. Rio Ferdinand 20
11. Anderson 20
12. Joe Hart 20
13. Carlos Tevez 19
14. Marc Albrighton 18
15. Harry Redknapp 18
16. Mario Barwuah Balotelli 18
17. Wayne Rooney 17
18. Laurent Koscielny 17
19. Arsene Wenger 16
20. Frank Lampard 15

Nasri och Bale dominerar alltså rätt hårt och återfinns båda i nästan hälften av lagen. Några namn som sticker ut bland toppklubbarnas stjärnor är Danny Welbeck (Sunderland, 3 miljoner) och Marc Albrighton (Aston Villa, 2,4 miljoner). Chelseas formsvacka märks tydligt med Lampard som mest valde först på 20:e plats. Vi får anledning att kika närmare på flera av namnen på listan framöver i jakten på de bästa kapen.

Kom gärna med synpunkter på vad jag bör skriva om här i bloggen, frågor ni har, hejarop eller saftiga sågningar. Tillsammans kan vi vrida och vända för att hitta det bästa laget.

Mitt preliminära lag kommer i nästa inlägg – men i väntan på det kan ni gå med i min helt opartiska liga QPR till Premier League. Den som kommer tvåa efter mig (eller om någon mot förmodan skulle vinna) får som pris plocka valfri matchtröja från Sportbladet shop. Så tveka inte – spela Premier Manager och gå med i ligan nu!

/Björn

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB