Premier Manager-bloggen

med Björn Jorner

Startsida / Inlägg

Vinnarlaget – första versionen

av Björn Jorner

I förra inlägget utlovade jag mitt lag i inlägg nummer två. Här kommer ett preliminärt bonkargäng – det är ändå drygt fyra dagar kvar till spelstopp och i Premier Manager är det en evighet. En uppställning som känns bra ena dagen är smått idiotisk nästa. Hur som helst:

Ormfösarmössornas BK (5-3-2)

Egentligen skulle det kännas bäst med 3-4-3 för att få in många målskottare, men jag tycker att det finns många prisvärda backar. I morgon kanske jag har bytt till 3-5-2.

Målvakt:

Lukasz Fabianski, Arsenal, 4,6 miljoner
Arsenal har många spelare till bra pris. Fabianski är klart billigare än van der Sar, Cech (ingen Chelseaspelare ser väl särskilt bra ut för tillfället) och Hart (som var ett kap under hösten i PM). Jag tror inte att Reina i Liverpool blir särskilt populär för 5,2 millar, medan Gomes i Spurs annars är ett bra val för 4,3.

Backar:

Johan Djourou, Arsenal, 2,0
Vermaelens skadeproblem fortsätter och Squillaci blir borta några veckor efter Leeds-matchen. Samtidigt övertygar Djourou och lär vara given framöver i Gunners mittförsvar.

Leighton Baines, Everton, 3,4
Här överraskar jag mig själv lite med att plocka en spelare som inte tillhör ett av topplagen. Men Everton kan nog klättra en bit i tabellen och Baines är en trevlig spelare. Fin känsla i vänsterfoten och tar hand om en hel del fasta situationer (alla? Har inte helt koll här). Det har lett till två mål och sju assist hittills under den här säsongen. Billigare än i höstas då han kostade 4,1 från start.

Rafael da Silva, Manchester United, 2,5
Fergusons förstaval på högerbacken i ett defensivt starkt lag. Det ser bra ut för en billig peng.

Gareth Bale, Tottenham, 5,2
Jag kommer inte undan Bale. Ett offensivt monster som är listad som back i PM vilket gör att han får mer poäng för mål och bonus när laget hållet nollan.

Michael Dawson, Tottenham, 2,1
Jag vet inte riktigt hur Redknapp kommer att resonera när han har Dawson, Gallas och Kaboul tillgängliga för spel, men enligt källor väl insatta i Spurs (jag gick tio meter och frågade Erik Niva) så lär Dawson ta hand om en av mittbacksplatserna. Tottenham håller inte nollan så värst ofta men pengen är billig.

Mittfältare:

Samir Nasri, Arsenal, 5,5
Nio pytsar hittills talar sitt tydliga språk. Inte särskilt billig längre (kostade 4,3 i höstas) men ser ut som en pålitlig poängproducent.

Anderson, Manchester United, 3,2
Skador under höst/vinter (Scholes, Fletcher, Giggs) har gjort att bland andra Anderson fått kliva fram. Brassen är knappast given i Fergusons lag men jag kan tänka mig att ha med honom i början och se vart det leder.

Aaron Lennon, Tottenham, 4,2
Ingen pangproduktion hittills, två mål och två assist, men har kommit igång mer och mer. Jag känner mig dock inte helt säker på denne herre och lär se över alternativen. Jag skulle gärna ha med Jack Wilshere, men jag har fyllt min Arsenalkvot med nästkommande spelare.

Anfallare:

Robin van Persie, Arsenal, 4,7
Chamakh har verkat lite ur form på sistone och Wenger har gett van Persie förtroende. Blir RvP fransmannens main man så är 4,7 ett mycket bra pris.

Wayne Rooney, Manchester United, 6,3
Given i ligans kanske starkaste lag och en form på uppåtgående. Kostar men jag tror att han kommer att smaka. Jag skulle kunna tänka mig Berbatov för 6,2 också, men Ferguson får ibland för sig att bänka honom så jag tar det tryggare valet med Wayne.

Tränare:

Alex Ferguson, Manchester United, 6,1
Här har jag ingen riktigt bra motivering, Ferguson är ju dyraste tränaren. Men jag känner mig trygg med stabila United, förlorar sällan och inga ras. Om jag känner att jag behöver pengar till någon annan position kan jag tänka mig att varva ner med till exempel Moyes i Everton för 3,7.

Totalt: 49,8 miljoner. Jag hade gärna haft lite mer än 200 000  över för att ha svängrum när skador slår till.

Inga spelare från City eller Chelsea, alltså. Ancelotti och gänget ser ju inte helt stabila ut för tillfället men även om de skulle skärpa sig ser jag inga jättekap där. Drogba är pålitlig men dyr. I City är Tevez ett bra val även om han är dyr. Mancinis monstertrupp avskräcker mig lite eftersom han roterar en hel del. Balotelli? Nja, med Tevez som klart förstaval och Dzeko värvad tycker jag att det känns riskfyllt.

Jag kan inte säga att jag spanat igenom särskilt hårt efter fynd i mitten- och bottenlag – jag gillar stabila topplag.

All right, låt höra vad ni har att säga.

Och en liten påminnelse: Gå med i min liga – den som vinner får valfri matchtröja från Sportbladet shop.

/Björn

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB