proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Twitterguide till valet i USA: del 1

av Roland Poirier Martinsson

Twittrar du? Det finns en del amerikanska twittrare som är värda att följa för den som är intresserad av amerikansk politik. Nedan följer ett urval av personer som jag själv uppskattar.

Tre kommentarer. För det första, listan är ingen prioritering på något sätt, det finns många andra att följa som av helt godtyckliga skäl inte är med nedan. Någon annan gång ska jag nämna fler. För det andra, en fördel med personerna på den här listan är att de faktiskt twittrar. Det finns hundratals mycket intressanta amerikanska kommentatorer med twitterkonto, som droppar en hänvisning till någon egen artikel en gång i månaden. Inget fel på det, men vill man ha mera är den här listan givande. För det tredje, följ framför allt @RolandPMSweden.

Joshua Trevino

@jstrevino

Josh kommer från Texas och glömmer sällan att nämna detta. Han är konservativ och rolig. Har varit talskrivare åt George W Bush.

John Podhoretz

@jpodhoretz

Räknas som neokonservativ. En vass skribent som skriver kolumner åt New York Post, en tidning som påminner en del om svenska kvällstidningar i format. Dessutom redaktör för den klassiska tidskriften Commentary, en judisk publikation som under åren varit på en resa från vänster till höger. Har kommit ganska långt på den resan, dessutom.

Jennifer Rubin

@jrubinblogger

Skriver Washington Posts blogg Right Turn. Är republikan med viss outsiderstatus.

James Taranto

@jamestaranto

Skriver Best of the Web åt Wall Street Journal. Kunnig, hittar ofta nya vinklar och befinner sig på gränsen mellan satir och politisk kommentar.

Wayne Slater

@wayneslater

Politisk reporter på Dallas Morning News, stationerad i Austin. Jag känner Wayne och kan intyga att han tar sitt jobb på mycket stort allvar, och är en yrkesskicklig politisk reporter. Saknar såklart partistämpel, men är tveklöst demokrat. Något hans böcker om Karl Rove Bush’s Brain och The Architect – visar med all önskvärd tydlighet.

Jedediah Bila

@Jedediahbila

Konservativ från New York, syns i TV och hörs i radio som flytande kommentator.

Mike Murphy

@murphymike

Mycket rolig och vass konservativ, ofta kallad RINO (’republican in name only’), men det är lite orättvist. Och lite rättvist. Har lett kampanj åt Romney, Schwarzenegger, McCain, m.fl. Bor nu i Los Angeles och slår sig in i nöjesindustrin.

Ryan Lizza

@ryanlizza

Vänsteranstruken men inte dogmatisk journalist som skriver väldigt bra, insiktsfullt och rättvist om politik, exempelvis i The New Yorker.

David Frum

@davidfrum

Republikan och friflytande kommentator. Anses tillhöra vänstern inom partiet och får ofta kritik för att han inte älskar allt republikanskt och hatar allt demokratiskt.

Michelle Malkin

@michellemalkin

Konservativ bloggare, skribent, kommentator. Ett rött skynke för många på vänsterkanten. Hon är onekligen frispråkig, men själv misstänker hon att hon är så illa omtyckt av vänster på grund av att hennes etnicitet och gender borde implicera vänstersympatier. En klassförrädare av något slag, alltså.

Ramesh Ponnuru

@rameshponnuru

Redaktör för National Review. Konservativ och kunnig. Har egenheten att ofta underbygga sina åsikter med fakta.

James Pethokoukis

@jimpethokoukis

Arbetar för den amerikanska tankesmedja som jag nog tycker är mest dynamisk i dag, American Enterprise Institute. Fast panelmedlem i CNBC:s olika politiska talk shows. Kan ekonomi och energi, lär läsaren saker. Konservativ.

Ezra Klein

@ezraklein

Vänstersnubbe som skriver politiska kolumner för Washington Post. Sitter regelbundet med i politiska talk shows i MSNBC, tv-kanalen som får Fox News att framstå som extremt balanserad. Ändå ofta läsvärd.

Joe Scarborough

@joenbc

Har programmet Morning Joe (ja, det betyder alltså en kopp kaffe på morgonkvisten) på NBC. Före detta politiker, som republikan i Huset. Frispråkig och mer vänster nu än tidigare. Fast nog fortfarande höger.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB