proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Rick Perry, stå upp-komikern

av Roland Poirier Martinsson

Gridiron är en journalistförening i Washington DC, som i dag är mest känd för sin årliga middag, där branschfolk och politiker framträder med ofta förvånansvärt frispråkiga och humoristiska tolkningar av det politiska skeendet.

I helgen stal guvernören från Texas, Rick Perry, showen. Här följer några av hans iakttagelser:

”Alltså, jag påstår sådant som att Solyndra är ett land eller att man måste vara 21 för att få rösta. Men Mitt skulle säga sånt som att hans fru kör ett par Cadillacs eller att hans kompisar äger ett NASCAR-team. Du förstår, mitt problem var att jag sa grejer som inte var sanna. Hans problem var att han sa sånt som var sant.”

”Jag väntar på att han ska säga ’Ursäkta mig, har ni Grey Poupon’ (fransk senap). Jag tycker om Mitt Romney. Jag menar, jag tycker om Mitt Romney så mycket som en mycket snygg man kan tycka om en mycket snygg man utan att bryta lagen i Texas.”

”Jag brukade ha roligt när jag retade Rick Santorum. Jag sade till honom, ’Rick, hur var det nu igen? Vilken i Village People var du? Var du polisen? Eller indianen?'”

Ron Paul, han påminner mig lite om den där galna farbrorn som trollade fram en krona ur örat.”

”Ett tag ledde jag i mätningarna för att bli USA:s nästa president. Det var mitt livs tre mest spännande timmar.”

”Svåraste av allt för mig, alltså här är historiens svagaste uppsättning republikanska presidentkandidater… och dom utklassade mig!”

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB