proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Colin Powell: ”Kom igen Mitt Romney – tänk!”

av Manuel Ferrer

USA:s tidigare utrikesminister, Colin Powell, är ute på en reklamturné för sin nya bok ”It worked for me.” I TV-programmet ”Morning Joe” berättar Powell öppenhjärtligt om Irakkriget och de misstag som administrationen då begick.

Men han passar även på att ge Mitt Romney en ordentlig uppsträckning som han menar omger sig med alltför många högerinriktade rådgivare. Colin Powell kritiserade även Romneys uttalande att Ryssland är USA:s största geostrategiska hot med orden:

C’mon, Mitt…think!

Lite senare i samma kanal ifrågasatte Powell dessutom Romneys höga brösttoner i den pågående Irankonflikten:

”I don’t know what Mr. Romney would prefer to do (läs: jämfört med Obamas nuvarande linje). The fact of the matter is we need a negotiated solution and the only way you can get a negotiated solution is to talk to the other side.”

***

När jag ser hela intervjun med Colin Powell i ”Morning Joe” – nej, det har inget att göra med hans kritik mot Mitt Romney – inser jag hur saknad han är i politiken. Man önskar bara att det gick att spola över hans fantasifulla redogörelse för FN:s säkerhetsråd 2003.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joel Holmgren, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB