proffstyckarna White House Edition

med Aftonbladets experter Manuel Ferrer och Roland Poirier Martinsson

Startsida / Inlägg

Paul Ryans PR-flopp i soppköket

av Manuel Ferrer

Paul Ryan har hamnat i blåsväder efter ett oannonserat PR-besök i ett härbärge i nordvästra Ohio. Oftast brukar den här typen av snabba kampanjaktiviteter gå vägen – det uppfattas ju som en ”win-win” för bägge parter. Politikern ser ut att bry sig om de svaga och härbärgena får välbehövlig publicitet. Men det krävs naturligtvis att kampanjerna krattar marken ordentligt inför besöket. Det gjorde inte Ryans folk, vilket han nu dyrt får betala.

Utan att stämma av med den ansvarige för härbärget stormade Ryan in med familjen i köket, satte på alla förkläde och började diska en kvarglömd långpanna. Blixtrarna från pressfotograferna smattrade naturligtvis vilt i bakgrunden. Men, visar det sig, härbärget hade redan stängt för kvällen och personalen ville därför bara hem. Och inte hade Ryan bemödat sig med att göra något riktigt arbete med fattiga innan fototillfället i köket. Nej, det var in och ut på 10 minuter.

Så här kommenterar härbärgets ansvarige Brian J. Antal:

They showed up there, and they did not have permission. They got one of the volunteers to open up the doors…The photo-op they did wasn’t even accurate. He did nothing. He just came in here to get his picture taken at the dining hall.

En av de frivilliga, Juanita Sherba, är ännu tuffare i sin kritik mot Ryans besök:

We had to save dishes…It was getting late, and I said that we were closing in five minutes. I waited longer than that, and he finally arrived…It was the phoniest piece of baloney I’ve ever been associated with

***

Landets 47 procent latmaskar fick en snabb lektion i politisk PR. Även om den just denna gång floppade.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB