Startsida / Inlägg

NEW RECIPES FROM KARINS GRÖNA VÄRLD

av Filippa Salomonsson

Love that raw food and healthy living is spreading like wild fire. New inspiration is everywhere! Karin Haglund is not new on the scene, but her book is… and has a ton of inspirational recipes and motivational tips. The book, Karins Gröna Värld, is a handbook for those looking to optimize their health, energy levels and realize how they can feel great. It offers a little bit of everything from healthy facts, over 100 different raw food recipes, workout advice, knowledge on the inner workings of the body, etc.

Karin was nice enough to give us a sneak peak and reveal delicious recipes. If any of you need an English translation let me know!

Grönkålssallad

1 liter finhackad färsk grönkål, 1 msk olivolja, ½ krm salt, 2 dl palsternacksris (ca 1 normalstor palsternacka som mixas i matberedaren till ett ris), 1 ask körsbärstomater, delade på mitten, 1 dl finhackad salladslök, and ½ dl strimlade soltorkade tomater i olja eller blötlagda.

Marinad till grönkål:

1 ½ avokado, ¼ dl olivolja, 2 msk citronjuice, 2 vitlöksklyftor, 3 cm färsk chili, 1 tsk riven färsk ingefära, 2 tsk tamari

Skölj grönkålen, skär bort stammarna, finhacka och lägg i en stor skål. Tillsätt 1 msk olivolja och lite salt. Massera in oljan med dina händer.  Mixa ingredienserna till marinaden i en mixer eller blanda i en skål. (Pressa då i vitlöken och finhacka chilin fint). Häll marinaden över grönkålen och blanda ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser till salladen, rör om och toppa med skivad avokado.

Morotssoppa (2 portioner)

3 dl morotsjuice, 2 dl tjock hasselnötsmjölk, 1 avokado, 1 tsk citronjuice, 2 tsk torkad timjan, salt & peppar

Tjock hasselnötsmjölk: 1 dl hasselnötter, 2 dl vatten

Mixa hasselnötter och vatten, sila genom finmaskig sil eller nötmjölkspåse. Garnering: Grovhackade hasselnötter, morotsnudlar, färsk timjan och svartpeppar.

Mixa alla ingredienser i en mixer till en krämig soppa. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med morotsnudlar, hackade hasselnötter, färsk timjan och lite extra svartpeppar.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB