Startsida / Inlägg

ÄR DU RÄDD FÖR KOLHYDRATER?

av Filippa Salomonsson

Var inte rädd för kolhydrater …

Förr i tiden hade fullkorn en viktig del i kosten för mänskligheten på grund av sin långa hållbarhet. Det var perfekt mat under säsonger där det inte fanns fräsch frukt och grönsaker.

Fullkorn innehåller en mängd av viktiga näringsämnen som järn, fibrer, vitamin E, enzymer, och B-komplex vitaminer. Och är en stor energi källa. Så sluta undvik ”kolhydrater” – dom har sin funktion.

Nyckeln här är att äta rätt kolhydrater. Jag är säker på att många av er redan vet att vit pasta, ris, potatis, bröd, etc. bör undvikas och ersattes med bättre alternativ.

Dessa är de bra kolhydrater: grönsaker, brunt ris, bovete, havregryn, couscous, bulgur, hirs, quinoa, kamut, spelt, och vildris.

Kom ihåg att tugga väl … Det är viktigt att hjälpa kroppen med matsmältningen redan i munnen.

  • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB