RAW KEY LIME PIE.
av
Raw food blir bara större och större and I love it… Om ni inte läst bloggen TheRawFoodSisters.com som skrivs av Katrin & Julie, så rekommenderar jag verkligen deras sida och fina recept. Idag har vi tur, dom har nämligen delat med sig av deras favo recept – raw key lime pie!
Raw Key Lime Pie
Botten: 1,5 dl Valnötter , 2,5 dl Mandlar, ca. 10 medjool dadlar
Pajsmet: 1,5 dl färskpressad lime juice, 3,5 dl, ca 1-2 st avocado, 1 dl rå honung / agave syrup, en nypa salt, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 dl kokosolja
Redskap: Matberedare, Mixer
Börja med att förbereda botten genom att lägga nötterna och urkärnade dadlar i matberedaren. Processera tills alla ingredienser är välblandade. Fördela det i din form. Ställ i kylskåpet medans du gör pajsmeten.
För pajsmeten, börja med att pressa limen. Lägg därefter i alla ingredienser förutom kokosoljan i mixern. Blanda väl. Ha sist i kokosoljan och blanda för att få den krämig. Häll sedan i smeten i pajformen.
Låt pajen stå i kylen i 6-8 timmar. Dekorera med färsk frukt – och njut!
(Bilder från The Raw Food Sisters)