RAW KEY LIME PIE.
avRaw food blir bara större och större and I love it… Om ni inte läst bloggen TheRawFoodSisters.com som skrivs av Katrin & Julie, så rekommenderar jag verkligen deras sida och fina recept. Idag har vi tur, dom har nämligen delat med sig av deras favo recept – raw key lime pie!
Raw Key Lime Pie
Botten: 1,5 dl Valnötter , 2,5 dl Mandlar, ca. 10 medjool dadlar
Pajsmet: 1,5 dl färskpressad lime juice, 3,5 dl, ca 1-2 st avocado, 1 dl rå honung / agave syrup, en nypa salt, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 dl kokosolja
Redskap: Matberedare, Mixer
Börja med att förbereda botten genom att lägga nötterna och urkärnade dadlar i matberedaren. Processera tills alla ingredienser är välblandade. Fördela det i din form. Ställ i kylskåpet medans du gör pajsmeten.
För pajsmeten, börja med att pressa limen. Lägg därefter i alla ingredienser förutom kokosoljan i mixern. Blanda väl. Ha sist i kokosoljan och blanda för att få den krämig. Häll sedan i smeten i pajformen.
Låt pajen stå i kylen i 6-8 timmar. Dekorera med färsk frukt – och njut!
(Bilder från The Raw Food Sisters)


Filippa Salomonsson flyttade nyligen hem från New York efter 20 år. Där utbildade hon sig till Holistic Health Coach på the Institute of Integrative Nutrition. Hon är även certifierad av the American Association of Drugless Practitioners. Följ hennes blogg om raw food, inre hälsa, spirituell utveckling, balans och livsglädje!