Startsida / Inlägg

RAW KEY LIME PIE.

av Filippa Salomonsson

Raw food blir bara större och större and I love it… Om ni inte läst bloggen TheRawFoodSisters.com som skrivs av Katrin & Julie, så rekommenderar jag verkligen deras sida och fina recept. Idag har vi tur, dom har nämligen delat med sig av deras favo recept – raw key lime pie!

Raw Key Lime Pie

Botten: 1,5 dl Valnötter , 2,5 dl Mandlar, ca. 10 medjool dadlar

Pajsmet: 1,5 dl färskpressad lime juice, 3,5 dl, ca 1-2 st avocado, 1 dl rå honung / agave syrup, en nypa salt, 1/2 tsk vaniljpulver, 1 dl kokosolja

Redskap: Matberedare, Mixer

Börja med att förbereda botten genom att lägga nötterna och urkärnade dadlar i matberedaren. Processera tills alla ingredienser är välblandade. Fördela det i din form. Ställ i kylskåpet medans du gör pajsmeten.

För pajsmeten, börja med att pressa limen. Lägg därefter i alla ingredienser förutom kokosoljan i mixern. Blanda väl. Ha sist i kokosoljan och blanda för att få den krämig. Häll sedan i smeten i pajformen.

Låt pajen stå i kylen i 6-8 timmar. Dekorera med färsk frukt – och njut!

(Bilder från The Raw Food Sisters)

  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB