Startsida / Inlägg

BOVETECRUNCH TIME.

av Filippa Salomonsson

Jag älskar att bli inspirerad av andra! Och denna gången var det min vän Sanna. Fick syn på hennes bovetecrunch och fråga genast efter recept och bilder. So here you go ladies! Testa denna hemma.

Bovetecrunch

Helt bovete, 3 dl

Walnötter, 1 dl

Hasselnötter, 1 dl

Gojibär, 1 dl

Russin, 0, 5 dl

Frysta hallon, 2 dl

Acaipulver, 2 msk

Agavesirap, 2 msk

Kokosolja, 2 msk

Blötlägg bovetet några timmar. Skölj noga bort slemmet som bildas och grodda bovetet under ca ett dygn om du vill (sök på nätet hur man gör om du är osäker). Torka sedan bovetet på svag värme i ugn. Det blir ca 2 plåtar och jag brukar torka på så låg värme som går i ugnen, i mitt fall 50 grader. Öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ångan som bildas. Det tar flera timmar tills bovetet är torrt och krispigt.

När bovetet är klart eller när du vill göra crunchet, hacka nötterna till lagom storlek och blanda med bovete, gojibär och russin.Tina hallonen, blanda ner acaipulver, agavesirap och kokosolja och mixa till en slät smet. Blanda ner smeten med de torra ingredienserna så allt täcks. Bred ut på två plåtar och rosta/torka i ugnen i ca 100 grader. När crunchen har torkat något är det bra att bryta den i bitar och sedan röra om några gånger medan den är i ugnen. Även denna gång tar det flera timmar tills crunchet är riktigt torrt. Då kan man bryta den i ännu mindre bitar. Förvara crunchet i en lufttät burk eller plastpåse. Servera gärna med mandelmjölk och frukt.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB