Startsida / Inlägg

Q&A: SPORTEOPATHY

av Filippa Salomonsson

I Sverige är det inte alltid lätt att hitta ställen som testar alla dina värden och dessutom ger dig bra naturliga vitamin och mineral tillskott för att höja det som behövs. Jag älskar Sporteopathy och har förbättrat många av mina egna värden med deras program (ska göra ett separat inlägg om det snart). Här kommer en lite mini intervju med Founder & Chief Therapist Johanna Angner Bjurström. Enjoy…

1.)   Vad är Sporteopathy? Sporteopathy är en behandlings- och nutritionsprodukt framtagen individuellt baserat på dina unika behov. I behandlingen ingår analys, kostordination, kosttillskott och ett mentalt träningsprogram fokuserat på optimal hälsa och för dina mål. Praktisk förpackning med dagliga portionsförpackningar och månadsvis prenumeration sörjer för säker dosering och optimalt intag utan avbrott. Löpande personlig kontakt ger en trygg kontinuitet och uppföljning av resultaten.

2.)   Vad är era grund principer? Sporteopathy har 10 principer som vi vill att man skall följa och tänka på för en optimal hälsa. Här hittar du våra principer,

3.)   Vilka vitamin brister är vanligast att här i Sverige? Och vad kan man äta för att undvika låga nivåer av dom här vitaminerna? De mest vanliga bisterna vi har som jag ser är Magnesium, B-vitaminer (mycket på grund av stress och högt tempo och intag av snabbmat som sänker alla våra mineraler i kroppen) Omega 3 fetter samt C och E–vitamin (antioxidanter). Tyvärr har vi inta samma intag av näring i vår kost längre utan jag anser att vi behöver ta ett kosttillksott mellanåt för att balansera upp kroppen. Men att äta en mer basisk kost med mycket frukt och grönt är mycket berikande för kroppen samt nötter, fröer.

4.)   Hur ser en dag ut för dig matmässigt? Min dag ser ut som följande:

Frukost: Jag tar alltid en msk gurkmeja, med lite svartpeppar i varje morgon för att göra kroppen lite smidigare och undvika inflammationer. Sedan gör jag en grapeblandning med granatäpple och lite superfoods på som lingonpuver, Cammu Cammu, Macka samt linfrön, solroskänor.

Mellanmål: 1 avokado med en näve nötter

Lunch: Matigare sallad med spenat, roccula, avocado, groddar, mungbönor, tomater, paprika m.m. Dressing gjord på cashenötter och vitlök.

Mellanmål: Grön smoothie gjord på gröna blad och vetegrös, kongräs m.m.

Middag: Raw food bröd gjort på fröer. Här skär jag oftast upp grönsaker som man plockar från tallrikarna direkt, då barnen tycker det är roligare och lättare att få i dem alla grönsakerna. En bit ekologisk lax till kan ibland tillagas.

Kväll: En kopp grönt te

5.)   Vad är ditt bästa hälso tips? Mitt bästa hälsotips för att hitta en balans i  vardagen är att lära sig hur sin kropp fungerar. Vad mår jag bra av och hur reagerar min kropp på det jag stoppar i mig. Att alltid äta ekologisk, mycket grönsaker och äter du kött är det viktigt att det är djur som är uppväxta på gräs och örter eller fisk som är havsfiskad och inte odlad. Drick rent vatten och var ute mycket i naturen. Var medveten vad du stoppar i dig.

Image: Roger Ottosson Photography 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB