THE DIRTY DOZEN.
av

Jag vet att det kanske inte är så lätt att alltid köpa och äta ekologisk mat. För många handlar det om pris, för andra tid & ork, och vissa för lite kunskap. Varje år publiceras The Dirty Dozen i USA. Det är en lista på besprutad frukt och grönsaker som man ska vara extra försiktig med att äta om dom inte är ekologiska.
The Dirty Dozen: persika, äpple, paprika, selleri, nektarin, jordgubbar, körsbär, bladkål, sallad, vindruvor, morot & päron.
Försök köpa eko så ofta ni kan, betala priset nu så inte er hälsa måste betala senare i livet…
I know it is not always easy to buy and eat organic produce. For many it is a cost issue, for others it’s about time & energy, and simply not having the knowledge. Every year a list of conventional vegetables & fruits called The Dirty Dozen is revealed, warning us of produce that we need to be extra careful with if they are conventionally grown.
The Dirty Dozen: peach, apple, peppers, celery, nectarine, strawberries, cherries, kale, lettuce, grapes, carrot and pear.
Try to buy organic as often as you can. Pay the price now, so your health doesn’t have to pay it later in life…
Filippa Salomonsson flyttade nyligen hem från New York efter 20 år. Där utbildade hon sig till Holistic Health Coach på the Institute of Integrative Nutrition. Hon är även certifierad av the American Association of Drugless Practitioners. Följ hennes blogg om raw food, inre hälsa, spirituell utveckling, balans och livsglädje!