Startsida / Inlägg

THE DIRTY DOZEN.

av Filippa Salomonsson

Jag vet att det kanske inte är så lätt att alltid köpa och äta ekologisk mat. För många handlar det om pris, för andra tid & ork, och vissa för lite kunskap. Varje år publiceras The Dirty Dozen i USA. Det är en lista på besprutad frukt och grönsaker som man ska vara extra försiktig med att äta om dom inte är ekologiska.

The Dirty Dozen: persika, äpple, paprika, selleri, nektarin, jordgubbar, körsbär, bladkål, sallad, vindruvor, morot & päron.

Försök köpa eko så ofta ni kan, betala priset nu så inte er hälsa måste betala senare i livet…

I know it is not always easy to buy and eat organic produce. For many it is a cost issue, for others it’s about time & energy, and simply not having the knowledge. Every year a list of conventional vegetables & fruits called The Dirty Dozen is revealed, warning us of produce that we need to be extra careful with if they are conventionally grown.

The Dirty Dozen: peach, apple, peppers, celery, nectarine, strawberries, cherries, kale, lettuce, grapes, carrot and pear.

Try to buy organic as often as you can. Pay the price now, so your health doesn’t have to pay it later in life…

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB