THE DIRTY DOZEN.
avJag vet att det kanske inte är så lätt att alltid köpa och äta ekologisk mat. För många handlar det om pris, för andra tid & ork, och vissa för lite kunskap. Varje år publiceras The Dirty Dozen i USA. Det är en lista på besprutad frukt och grönsaker som man ska vara extra försiktig med att äta om dom inte är ekologiska.
The Dirty Dozen: persika, äpple, paprika, selleri, nektarin, jordgubbar, körsbär, bladkål, sallad, vindruvor, morot & päron.
Försök köpa eko så ofta ni kan, betala priset nu så inte er hälsa måste betala senare i livet…
I know it is not always easy to buy and eat organic produce. For many it is a cost issue, for others it’s about time & energy, and simply not having the knowledge. Every year a list of conventional vegetables & fruits called The Dirty Dozen is revealed, warning us of produce that we need to be extra careful with if they are conventionally grown.
The Dirty Dozen: peach, apple, peppers, celery, nectarine, strawberries, cherries, kale, lettuce, grapes, carrot and pear.
Try to buy organic as often as you can. Pay the price now, so your health doesn’t have to pay it later in life…