Startsida / Inlägg

2 DÅLIGA ÄMNEN: JORDNÖTTER

av Filippa Salomonsson

Jag vet, jördnötter är super goda men inte så bra för dig… Här är dom två största anledningarna.

1. Jordnötter innehåller ett ”anti-nutrient” som heter lektiner.

”Lectins in plants are a defense against microorganisms, pests, and insects. They may also have evolved as a way for seeds to remain intact as they passed through animals’ digestive systems, for later dispersal. Lectins are resistant to human digestion and they enter the blood unchanged,” (precisionnutrition.com).

När vi människor äter lektiner kan de skada våra tarmväggar.

2. Jornötter innehåller aflatoxin.

Aflatoxin är ett cancerframkallande ämne som har visat sig orsaka levercancer hos råttor.

Ät andra nötter som mandlar, valnötter, cashews, pistagenötter, etc.

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB