Startsida / Inlägg

LOVE LIVE RAW RECEPT.

av Filippa Salomonsson

Jag älskar Instagram! Man hittar så himla många inspirerande konton där. Den senaste tiden har jag följt Erika Frost under hennes namn LoveLiveRaw. Hello, vilka underbara recept hon skapar ute på havet. Här kommer ett recept jag har tänkt att testa efter mina två månader är över… Yum.

Raw Bounties Bars

2.5 dl riven färsk kokos (det går även att använda ”vanlig torkad” men man måste isf öka mängden smör till ca 4-5 msk), 2-3msk kokossmör (inte olja utan smör, finns bla hos Råvarubutiken.se men det är superenkelt att göra själv i en mixer. Jag kör 3-4 torkad riven kokos i mixern i ca 5-10 minuter. Man måste skrapa ner sidorna ganska ofta. Kör tills du har en slät, krämig smet. Ljuvligt!!)

4 msk agavesirap eller lönnsirap

Blanda alla ingredienser, forma till ’bars’ och ställ i kyl. Gör chokladen under tiden. Jag gör min egen men det går lika bra att smälta raw.

40gr kakaosmör

1msk kokosolja

3-4msk raw kakao

 2msk agavesirap

Smält kakaosmöret försiktigt i en skål över varmt vatten, rör i oljan, kakaon och sirapen. Rör försiktigt med en gaffel till en slät choklad. Doppa barsen i chokladen och pudra sedan över med lite kakao. Ställ kallt. Dessa är så himla goda Filippa, du måste testa. Allra godast blir de om man tar sig tiden/orken och köper en mogen kokosnöt som man knäcker, gröper ur och river.

Bild: Erika Frost

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB