SOCKER KUNSKAP.
avSitter här på min säng och njuter av en chill måndag morgon. På the I Quit Sugar 8-Week Program ska man börja varje dag med varmt vatten och pressadcitron. Något jag redan älskar! Det hjälper kroppen städa lite där inne och återställer ditt pH-värde.
Förutom att vi hitta en soffa till vår nya lägenhet igår, så gjorde jag lite mer research om socker. Varför är det så dåligt för oss? Jag hitta så mycket information men tänkte dela med mig av lite grundkunskapen. Ni är ju alla på olika nivåer så det är bäst att vi pratar lite basic information.
Visste du att…?
…varje molekyl (beror på vilken typ av mat du äter) har ett motsvarande hormon som medelar vår hjärna när vi äter något. När vi ätit tillräckligt så signalerar hormonet att vi kan sluta. Men fruktos molekylen (socker) funkar inte så. Kroppen har ingen ”av knapp” när det gäller fruktos tyvärr. Du kanske förstår bättre om du drar parallellen att det är lätt att äta en hel skål med smågodis men kanske inte lika lätt att äta en enorm skål med yogurt eller tallrik med kött.
…kroppen använder glucos för snabb energi men inte fruktos. Vilket innebär att fruktos omvandlas till fett istället. That sucks!
Skriver mer under veckan. Vi kommer alla vara socker experter snart.
Jag älskar ju att jobba med den spirituella världen och drog detta änglakort till frukost. Jag har deras support på denna resa. Nu är det tid för detoxification and cleansing!