Startsida / Inlägg

VAD ÄR GLUTEN EGENTLIGEN?

av Filippa Salomonsson

Vi har hört att vi inte ska äta gluten. Men varför? Gluten är proteiner som finns i livsmedel som är framställda av vete, råg, spelt och korn. Det finns i många olika bröd, kex, kakor, och pasta. Gluten kan orsaka skador på slemhinnan i tarmen vilket gör att man inte kan tillgodogöra sig maten på normalt sätt. Symptomer varierar men kan vara allt från hudproblem, ledvärk, magproblem, trötthet, övervikt, och depression.

Jag tror som många läkare att dom flesta av oss är gluten sensitive och borde ta det lite försiktigt med gluten.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Fred Balke och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB