Startsida / Inlägg

AGAVE ÄR INTE SÅ BRA…

av Filippa Salomonsson
IMG_7297 IMG_7298

Jag var helt galen i agave för några år sedan men tyvärr har jag lärt mig att det inte är bra för kroppen. Blev superglad när jag hitta min favvochoklad i New York på Organic Avenue och hörde att det tagit bort agave från alla deras produkter. High five säger jag. Nu kanske du undrar varför det inte är bra att äta? Här kommer några andledningar.

Det är en super processad produkt. Inte alls så naturligt som det låter…

Det finns lika mycket fruktos i agave (ca. 55%) som det finns i high frucotos corn syrup.

Dåligt för din lever.

Agave har 16 kalorier per tesked, precis som vitt socker.

Agave är inte någon ”live food” och har inga enzymer för att hjälpa bryta ner den i kroppen. Enzymerna har tagits bort  så att inte produkten fermenteras och blir till tequila.

Använd istället grön stevia, honung, och kokossocker.

Enlight Dr. Ingrid Kohlstadt, från Johns Hopkins School of Public Health:

”Agave is almost all fructose, a highly processed sugar with great marketing.”

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB