ZUCCHININUDLAR MED AVOCADO MYNTASÅS
avBloggaren Deliciously Ella gör om klassiska rätter på ett hälsosamt sätt med endast nyttiga och enkla ingredienser. Hennes smarriga recept innehåller ingen gluten, mjölk, socker, eller kött. Släng ihop denna krämiga pastan på endast 5 minuter. Din kropp kommer tacka dig sen!
2 portioner
DU BEHÖVER:
2 zucchini
1 ½ avocado
1 stor näve färska myntablad
12 paranötter
1 ¼ dl vatten
2 msk olivolja
½ lime
12 champinjoner
salt
SÅ HÄR GÖR DU:
- Börja med att göra zucchinispagetti i engrönsakssvarv maskin. Placera spagettin åt sidan och börjar sedan med såsen.
- Skär champinjonerna i tunna skivor, häll på olivolja och värm i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Under tiden, placera paranötter i en matberedare och mixa tills de blir krämiga.
- Tillsätt sedan avocado, olivolja, lime och salt. Tillsätt också vatten för rätt konsistens.
- Blanda sås och spagetti i stekpannan med svampen och värm ett par minuter för att mjuka upp pastan lite, alternativt njut av den rå.
Tips! Du kan också skära zuccihinin i tunna skivor i lasagneformat. Om du vill investera in en grönsakssvarv finns de på rawfoodshop.se
FOTO & RECEPT: Ella Woodward från DeliciouslyElla.com.


Filippa Salomonsson flyttade nyligen hem från New York efter 20 år. Där utbildade hon sig till Holistic Health Coach på the Institute of Integrative Nutrition. Hon är även certifierad av the American Association of Drugless Practitioners. Följ hennes blogg om raw food, inre hälsa, spirituell utveckling, balans och livsglädje!