PESTO + ZUCCHININUDLAR
avAustralienskan Sneh Roy ligger bakom flera hundra vegetariska recept på hemsidan Cook Republic och lanserade sin egen receptbok Tasty Express i sommras. Här kommer ett smakprov på en av hennes kreationer som ni kan testa! Älskar hennes tänk och mat. Go clean eating!
4 Portioner
DU BEHÖVER:
100g ris vermicelli nudlar, kokta och avrunna
2 stora zucchini, strimlade
1¼ (80g) krossade jordnötter
limeklyftor, smaksätta
Thai Pesto
1/3 dl (40g) råa jordnötter
1¼ dl korianderblad
1¼ basilikablad
1 tsk röd chiliflingor
saft och fint rivet skal av 1 lime
1 vitlöksklyfta
2,5 cm bit ingefära
2 tsk fisksås
1 ½ msk brunt socker
½ tsk salt
4/5 dl (80 ml) olivolja
SÅ HÄR GÖR DU:
- För att göra den thailändska peston, lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en grov pestokonsistens. Ställ åt sidan.
 - Placera risnudlar i en stor skål och toppa med zucchini. Tillsätt pesto och rör om.
 - Toppa med krossade jordnötter och servera med limeklyftor.
 
RECEPT & FOTO: Från Tasty Express av Sneh Roy. Copyright © Sneh Roy 2014. Reprinted by Permission of Random House Australia All Rights Reserved. RRP $39.99 AUD by Ebury. www.randomhouse.com.au
        
Filippa Salomonsson flyttade nyligen hem från New York efter 20 år. Där utbildade hon sig till Holistic Health Coach på the Institute of Integrative Nutrition. Hon är även certifierad av the American Association of Drugless Practitioners. Följ hennes blogg om raw food, inre hälsa, spirituell utveckling, balans och livsglädje!