Startsida / Inlägg

PESTO + ZUCCHININUDLAR

av Filippa Salomonsson
Tasty Express Cover Image - Copy

Australienskan Sneh Roy ligger bakom flera hundra vegetariska recept på hemsidan Cook Republic och lanserade sin egen receptbok Tasty Express i sommras. Här kommer ett smakprov på en av hennes kreationer som ni kan testa! Älskar hennes tänk och mat. Go clean eating!

4 Portioner

DU BEHÖVER:

100g ris vermicelli nudlar, kokta och avrunna

2 stora zucchini, strimlade

1¼ (80g) krossade jordnötter

limeklyftor, smaksätta

Thai Pesto

1/3 dl (40g) råa jordnötter

1¼ dl korianderblad

1¼ basilikablad  

1 tsk röd chiliflingor

saft och fint rivet skal av 1 lime

1 vitlöksklyfta

2,5 cm bit ingefära

2 tsk fisksås

1 ½ msk brunt socker

½ tsk salt

4/5 dl (80 ml) olivolja

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. För att göra den thailändska peston, lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en grov pestokonsistens. Ställ åt sidan.
  2. Placera risnudlar i en stor skål och toppa med zucchini. Tillsätt pesto och rör om.
  3. Toppa med krossade jordnötter och servera med limeklyftor.

RECEPT & FOTO: Från Tasty Express av Sneh Roy. Copyright © Sneh Roy 2014. Reprinted by Permission of Random House Australia All Rights Reserved. RRP $39.99 AUD by Ebury. www.randomhouse.com.au

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB