PESTO + ZUCCHININUDLAR
avAustralienskan Sneh Roy ligger bakom flera hundra vegetariska recept på hemsidan Cook Republic och lanserade sin egen receptbok Tasty Express i sommras. Här kommer ett smakprov på en av hennes kreationer som ni kan testa! Älskar hennes tänk och mat. Go clean eating!
4 Portioner
DU BEHÖVER:
100g ris vermicelli nudlar, kokta och avrunna
2 stora zucchini, strimlade
1¼ (80g) krossade jordnötter
limeklyftor, smaksätta
Thai Pesto
1/3 dl (40g) råa jordnötter
1¼ dl korianderblad
1¼ basilikablad
1 tsk röd chiliflingor
saft och fint rivet skal av 1 lime
1 vitlöksklyfta
2,5 cm bit ingefära
2 tsk fisksås
1 ½ msk brunt socker
½ tsk salt
4/5 dl (80 ml) olivolja
SÅ HÄR GÖR DU:
- För att göra den thailändska peston, lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en grov pestokonsistens. Ställ åt sidan.
- Placera risnudlar i en stor skål och toppa med zucchini. Tillsätt pesto och rör om.
- Toppa med krossade jordnötter och servera med limeklyftor.
RECEPT & FOTO: Från Tasty Express av Sneh Roy. Copyright © Sneh Roy 2014. Reprinted by Permission of Random House Australia All Rights Reserved. RRP $39.99 AUD by Ebury. www.randomhouse.com.au