JORDGUBBSGAZPACHO
avHäng med Josefine Jäger på ett äventyr in i växtriket och testa hennes läskande tomatsoppa med jordgubbar, lime och mynta.
2 Portioner
DU BEHÖVER:
10 körsbärstomater
½ liten gurka, skalad
4 dl tomater på burk
1 dl frysta jordgubbar
¾ dl pressad lime
1 vitlöksklyfta, skalad
1 msk lantbuljong
1 ½ tsk havssalt
en nypa cayenne
½ kruka mynta
CITRONDRESSING
Rivet skal och juice av 1 citron
¾ dl kallpressad olivolja, mild
1 tsk havssalt
TOPPING
1 dl svarta bönor, kokta
2 msk citrondressing
SÅ HÄR GÖR DU:
- Mixa allt till en slät soppa. Balansera smaken med lite mer salt, cayenne och/eller limejuice om så önskas.
- Servera med svarta bönor vända i citrondressing.
- Förvara soppa som inte går åt i en flaska med tättslutande lock i kylen.
CITRONDRESSING
- Lägg alla ingredienser till citrondressingen i en burk med lock och skaka tills allt har blandats. Gör en färsk omgång till varje sallad eller dubbla receptet och förvara dressingen i kylen.
Tips! Byt ut mynta mot basilika och lime mot citron för att variera.
RECEPT: Från HELLO GREEN av Josefine Jäger producerad av Nygren & Nygren (The Bearded Lady).
FOTO: Daniel Stigefelt


Filippa Salomonsson flyttade nyligen hem från New York efter 20 år. Där utbildade hon sig till Holistic Health Coach på the Institute of Integrative Nutrition. Hon är även certifierad av the American Association of Drugless Practitioners. Följ hennes blogg om raw food, inre hälsa, spirituell utveckling, balans och livsglädje!