Startsida / Inlägg

JORDGUBBSGAZPACHO

av Filippa Salomonsson
hellogreen Jordgubbsgazpacho

Häng med Josefine Jäger på ett äventyr in i växtriket och testa hennes läskande tomatsoppa med jordgubbar, lime och mynta.

2 Portioner

DU BEHÖVER:

10 körsbärstomater

½ liten gurka, skalad

4 dl tomater på burk

1 dl frysta jordgubbar

¾ dl pressad lime

1 vitlöksklyfta, skalad

1 msk lantbuljong

1 ½ tsk havssalt

en nypa cayenne

½ kruka mynta

CITRONDRESSING

Rivet skal och juice av 1 citron

¾ dl kallpressad olivolja, mild

1 tsk havssalt

TOPPING

1 dl svarta bönor, kokta

2 msk citrondressing

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Mixa allt till en slät soppa. Balansera smaken med lite mer salt, cayenne och/eller limejuice om så önskas.
  2. Servera med svarta bönor vända i citrondressing.
  3. Förvara soppa som inte går åt i en flaska med tättslutande lock i kylen.

CITRONDRESSING

  1. Lägg alla ingredienser till citrondressingen i en burk med lock och skaka tills allt har blandats. Gör en färsk omgång till varje sallad eller dubbla receptet och förvara dressingen i kylen.

Tips! Byt ut mynta mot basilika och lime mot citron för att variera.

RECEPT: Från HELLO GREEN av Josefine Jäger producerad av Nygren & Nygren (The Bearded Lady).

FOTO: Daniel Stigefelt

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB