JORDGUBBSGAZPACHO
avHäng med Josefine Jäger på ett äventyr in i växtriket och testa hennes läskande tomatsoppa med jordgubbar, lime och mynta.
2 Portioner
DU BEHÖVER:
10 körsbärstomater
½ liten gurka, skalad
4 dl tomater på burk
1 dl frysta jordgubbar
¾ dl pressad lime
1 vitlöksklyfta, skalad
1 msk lantbuljong
1 ½ tsk havssalt
en nypa cayenne
½ kruka mynta
CITRONDRESSING
Rivet skal och juice av 1 citron
¾ dl kallpressad olivolja, mild
1 tsk havssalt
TOPPING
1 dl svarta bönor, kokta
2 msk citrondressing
SÅ HÄR GÖR DU:
- Mixa allt till en slät soppa. Balansera smaken med lite mer salt, cayenne och/eller limejuice om så önskas.
- Servera med svarta bönor vända i citrondressing.
- Förvara soppa som inte går åt i en flaska med tättslutande lock i kylen.
CITRONDRESSING
- Lägg alla ingredienser till citrondressingen i en burk med lock och skaka tills allt har blandats. Gör en färsk omgång till varje sallad eller dubbla receptet och förvara dressingen i kylen.
Tips! Byt ut mynta mot basilika och lime mot citron för att variera.
RECEPT: Från HELLO GREEN av Josefine Jäger producerad av Nygren & Nygren (The Bearded Lady).
FOTO: Daniel Stigefelt