AUBERGINE MED CASHEWPESTO
avAUBERGINE MED CASHEWPESTO
Det här enkla men goda receptet från boken Härligt Hälsosam kräver nästan inget jobb alls. En nyttig och mättande rätt som du snabbt fixar i köket. Bon appétit.
2 Portioner
DU BEHÖVER
1 aubergine, halverad på längden
4 msk olivolja
50 g råa cashewnötter
40 g färsk koriander
1 vitlöksklyfta
50 g feta, smulad
Söt tomattabbouleh
80 g babykvisttomater, urkärnade, tärnade & avrunna
100 g bladpersilja, grovhackad
30 g råa sesamfrön
2 msk olivolja
Saften från 2 citroner
2 tsk agavesirap
SÅ HÄR GÖR DU:
- Hacka lök, värm ugnen till 170°C.
- Lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt på en plåt och droppa över 2 matskedar av olivoljan. Låt dem stå i ugnen i ungefär 25 minuter eller tills de nästan är mjuka.
- Under tiden kör du cashewnötter, koriander, vitlök och den återstående olivoljan i en mixer tills du har en grov pasta. När auberginehalvorna nästan är mjuka täcker du dem med peston och låter dem stå i ytterligare 10 minuter, tills peston börjar bli brun.
- Smula fetan över innan du serverar, tillsammans med Söt tomattabbouleh
Söt tomattabbouleh
Lägg tomaterna i en skål och rör ner persiljan och sesamfröna. Rör ihop de återstående ingredienserna och droppa över tomatblandningen och blanda.
RECEPT: Från boken Härligt Hälsosam avNatasha Corrett & Vicki Edgson. Bokförlaget Langenskiöld / FOTO: Lisa Linder