Startsida / Inlägg

AUBERGINE MED CASHEWPESTO

av Filippa Salomonsson

Härligt Hälsosam

Blog

AUBERGINE MED CASHEWPESTO

Det här enkla men goda receptet från boken Härligt Hälsosam kräver nästan inget jobb alls. En nyttig och mättande rätt som du snabbt fixar i köket. Bon appétit.

2 Portioner

DU BEHÖVER

1 aubergine, halverad på längden

4 msk olivolja

50 g råa cashewnötter

40 g färsk koriander

1 vitlöksklyfta

50 g feta, smulad

Söt tomattabbouleh

80 g babykvisttomater, urkärnade, tärnade & avrunna

100 g bladpersilja, grovhackad

30 g råa sesamfrön

2 msk olivolja

Saften från 2 citroner

2 tsk agavesirap

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Hacka lök, värm ugnen till 170°C.
  2. Lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt på en plåt och droppa över 2 matskedar av olivoljan. Låt dem stå i ugnen i ungefär 25 minuter eller tills de nästan är mjuka.
  3. Under tiden kör du cashewnötter, koriander, vitlök och den återstående olivoljan i en mixer tills du har en grov pasta. När auberginehalvorna nästan är mjuka täcker du dem med peston och låter dem stå i ytterligare 10 minuter, tills peston börjar bli brun.
  4. Smula fetan över innan du serverar, tillsammans med Söt tomattabbouleh

Söt tomattabbouleh

Lägg tomaterna i en skål och rör ner persiljan och sesamfröna. Rör ihop de återstående ingredienserna och droppa över tomatblandningen och blanda.

RECEPT: Från boken Härligt Hälsosam avNatasha Corrett & Vicki Edgson. Bokförlaget Langenskiöld / FOTO: Lisa Linder

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB