AUBERGINE MED CASHEWPESTO
av
AUBERGINE MED CASHEWPESTO
Det här enkla men goda receptet från boken Härligt Hälsosam kräver nästan inget jobb alls. En nyttig och mättande rätt som du snabbt fixar i köket. Bon appétit.
2 Portioner
DU BEHÖVER
1 aubergine, halverad på längden
4 msk olivolja
50 g råa cashewnötter
40 g färsk koriander
1 vitlöksklyfta
50 g feta, smulad
Söt tomattabbouleh
80 g babykvisttomater, urkärnade, tärnade & avrunna
100 g bladpersilja, grovhackad
30 g råa sesamfrön
2 msk olivolja
Saften från 2 citroner
2 tsk agavesirap
SÅ HÄR GÖR DU:
- Hacka lök, värm ugnen till 170°C.
- Lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt på en plåt och droppa över 2 matskedar av olivoljan. Låt dem stå i ugnen i ungefär 25 minuter eller tills de nästan är mjuka.
- Under tiden kör du cashewnötter, koriander, vitlök och den återstående olivoljan i en mixer tills du har en grov pasta. När auberginehalvorna nästan är mjuka täcker du dem med peston och låter dem stå i ytterligare 10 minuter, tills peston börjar bli brun.
- Smula fetan över innan du serverar, tillsammans med Söt tomattabbouleh
Söt tomattabbouleh
Lägg tomaterna i en skål och rör ner persiljan och sesamfröna. Rör ihop de återstående ingredienserna och droppa över tomatblandningen och blanda.
RECEPT: Från boken Härligt Hälsosam avNatasha Corrett & Vicki Edgson. Bokförlaget Langenskiöld / FOTO: Lisa Linder