NYA SOFIS MODE…

av Filippa Salomonsson
Sofis Mode 11 december (cover) Sofis Mode 11 december

På torsdag kommer nya Sofis Mode. Jag har gjort en intervju med Amerikanska hälsocoachen Arielle Flerman Haspel, testat raw pepparkakor från SweetC och tipsar om lite annat smått och gått. xoxo

GÖR EN EGEN QUINOA BOWL?

av Filippa Salomonsson
IMG_8795 IMG_8798

Svårt att hitta på nyttiga lunchrätter? Har du testat att göra en quinoa bowl? Du gör quonia som bas sen lägger du till olika grönsaker. Jag körde på rivna morötter, rödbeta, fetaost, stekt rödlök + kål, och en dressing på vitlök, olivolja, citron, salt och peppar.

ALTROMONDO YOGA.

av Filippa Salomonsson
1webb-¬StinaSvanberg 11webb-¬StinaSvanberg 28webb©StinaSvanberg - Copy 22webb-¬StinaSvanberg

Ni har väl inte missat att Altromondo Yoga har öppnat upp på Grev Turegatan 18, precis brevid Filippa K. Jennie Liljefors ligger bakom detta magiska ställe. Du kan även köpa nyttiga lunch alternativ från Dr. Sallad, raw godis från Front Raw och juicer från Raw Clarity Cleanse i deras butik.

Studion erbjuder massa olika klasser för alla nivåer. Psst testa en klass med Ulrika Fallenius… Check it out!

Q&A MED CAROLINE LIDMAN

av Filippa Salomonsson
Caroline Lidman porträtt lågupplöst Fit & Framgångsrik - omslag

Går det verkligen att balansera träning, karriär och ett socialt liv? Jag fråga författaren Caroline Lidman som ligger bakom boken Fit och Framgångsrik  just denna fråga.

Kan du berätta om din egen hälsoresa? Resan började när jag fått mitt första PR-jobb efter studierna. Jag hade alltid jojo-tränat men kände att nu när jobb var i land var jag tvungen att hitta en balans när det kom till träning och hälsa också. Jag upptäckte snabbt hur bra jag mådde av det men också hur svårt det ibland kändes att hinna med och speciellt hur chockade alla andra som också höll på att göra karriär var, man hinner ju aldrig träna? Detta var startskottet för den här boken.

Vad handlar din bok Fit & Framgångsrik om? Fit & Framgångsrik ska besvara frågan om det går att arbeta hårt och samtidigt hinna träna mycket. Det är en guide i hur man får ihop livspusslet med jobb, träning och familj där jag hämtar inspiration i flera stora företagsledare under ett träningspass. En träningsbok om hur livet är på riktigt.

Hur balanserar man träning, karriär och ett socialt liv? Dela gärna med dig av dina tips! Jag tror att en av de viktigaste sakerna är att mäta när man själv mår bra, livspusslet är individuellt. När det sedan kommer till hur man ska hinna få in träningspassen så föredrar jag tidiga morgnar, träning med vänner och löppass innan sista jobbtimmen.

PESTO + ZUCCHININUDLAR

av Filippa Salomonsson
Tasty Express Cover Image - Copy

Australienskan Sneh Roy ligger bakom flera hundra vegetariska recept på hemsidan Cook Republic och lanserade sin egen receptbok Tasty Express i sommras. Här kommer ett smakprov på en av hennes kreationer som ni kan testa! Älskar hennes tänk och mat. Go clean eating!

4 Portioner

DU BEHÖVER:

100g ris vermicelli nudlar, kokta och avrunna

2 stora zucchini, strimlade

1¼ (80g) krossade jordnötter

limeklyftor, smaksätta

Thai Pesto

1/3 dl (40g) råa jordnötter

1¼ dl korianderblad

1¼ basilikablad  

1 tsk röd chiliflingor

saft och fint rivet skal av 1 lime

1 vitlöksklyfta

2,5 cm bit ingefära

2 tsk fisksås

1 ½ msk brunt socker

½ tsk salt

4/5 dl (80 ml) olivolja

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. För att göra den thailändska peston, lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en grov pestokonsistens. Ställ åt sidan.
  2. Placera risnudlar i en stor skål och toppa med zucchini. Tillsätt pesto och rör om.
  3. Toppa med krossade jordnötter och servera med limeklyftor.

RECEPT & FOTO: Från Tasty Express av Sneh Roy. Copyright © Sneh Roy 2014. Reprinted by Permission of Random House Australia All Rights Reserved. RRP $39.99 AUD by Ebury. www.randomhouse.com.au

BRA MJÖLKALTERNATIV.

av Filippa Salomonsson

Jag är ingen fan av laktos… Mjölk är gjort för kalvar, inte människor. Men det finns ju en hel del andra alternativ nu för tiden! Som tur är…

Jag rekommenderar att göra egen mandelmjölk, testa kokosmjölk eller havremjölk. Älskar Oatly och hela märkets filosofi. Plus de ärliga och kunnig gänget bakom märket. Här kommer en liten video med Toni.

KÄNSLOR + MAT

av Filippa Salomonsson

IMG_8705

IMG_8720

IMG_8706

Min resa med mat har inte varit lätt. Den har varit lång och ett rent helvete. Jag har varit en emotional eater sen tonåren. Använt mat som skydd, kärlek, lycka och lugn för stunden. Ibland var det bara en Snickers efter skolan och ibland flera mackor (så många det gick). Jag bara åt och åt, jag hade inget stopp. Ibland fick jag panik, gick över till att äta för lite. Eller, typ ingenting alls. Jag har länge tänkt att dela med mig mer av denna delen av mitt liv för att jag vet att det är så många av er som lever så här. Funderar på mat, på vikt, på utseende hela tiden. Det kunde nästan ta all min energi vissa dagar. Du behöver inte vara en emotional eater som jag var, relationen med mat kan påverka dig endå. Jag vet precis hur den lilla rösten i huvudet funkar. ”Ska du äta den bullen? Du måste ju vara snygg till det där bröllop…etc.” Vi lever mycket i framtiden när vi lever på detta sättet, istället för att vara narvarande i våra liv.

När vi tänker på mat eller oroar oss om vår situation med mat – räknar kalorier, fokuserar på vikten till exemple – då lever vi inte i nuet. Vi är inte där. Vi sover. Vi känner inte våra känslor. Men svaren ligger i känslorna. Det är känslorna som avslöjer varför vi äter som vi gör, vad vi behöver egentligen. Det kanske inte alltid är ett roligt jobb, men ett nödvändigt jobb. Annars fortsätter beteendet trots att du inte finner det du söker i mat. Det finns ingen lycka där, ingen äkta kärlek, ingen harmoni. Ja mat kan vara en del lycka, harmoni och kärlek men du behöver mer… Du söker mer och det gjorde jag med.

Mat har varit en svår läxa för mig, men jag är fortfarande tacksam för allt jag lärt mig. Hela matresan har gjort mig starkare. Den negativa rösten poppar upp ibland trots att jag kommit så långt. Den gjorde sitt bästa för att skrämma mig i helgen och darför ville jag ta upp ämnet till ytan.

Idag vill jag foksuera på att leva livet, att vara ärlig och lyssna på mitt hjärta. Det kräver tid. Det är viktigt att ge sig själv tid att känna. Extra viktigt att känna sina känslor under ”matstunderna” – precis när du börjar stänga av och vända dig till mat för ”support.”

Stäng dina ögon nu. Känn hur ditt hjärta dunkar, jobbar, lever. Vad bär du för känslor där inne? Känn. Även om bara en känsla, ett ord kommer upp, respektera det. Det som ska komma upp, kommer naturligt. Det som kommer upp är precis det som du ska fokusera på…

NYHET | KOLONI

av Filippa Salomonsson
IMG_8680 IMG_8673 IMG_8677 IMG_8679 IMG_8681 IMG_8678

Igår testa jag ett nytt café som öppnat på Biblioteksgatan 5. Det heter Koloni.  De erbjuder gluten- och mjölkfri bakverk, varav flera är raw och vegan. De har även ett stort utbud av choklad, nyttiga snacks, juicer, smoothies, etc. Min lokal är super nära så jag kommer nog hänga en del där.

Öppet mån-fre kl 8-19 / lör-sön kl 11-18

Sida 12 av 163
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson och Kristina Jeppsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB