Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för August 2009

- Sida 1 av 4

Underbar läsning.

av Zackariasson

Snacka om Hybris. Detta är saxat från Lakers Lakejers forum:

”Växjö Lakers – Bästa laget någonsin, bra rakt igenom!”

”Lakers har en bättre trupp än nån verkar tro på”

”Växjö – Wow! 2:a-platsen är berättigad när man ser årets trupp! Svårt att nämna en enda forward som inte har potential att göra ”25-30p” eller mer den kommande säsongen. Rosén, Lundbohm, Saviano, ”Bois”, Tsimikalis, MacNevin, Rahm..och fler därtill..!!!”

”Växjö > Har bästa forwardsuppsättningen”

Men herre min skapare. Nog för att man ska tro på sitt lag men detta är ju bara överdriven naivitet. Bästa forwardsuppsättningen. Jo tjenare. Det kan dem glömma. Det kommer svida när serien väl drar igång kan jag lova. Växjö kommer naturligtvis inte att göra bort sig. Dem kommer väl topp7. Men enligt experterna på Växjö fakers forum så är dem så gott som klara för kvalserien.

Men visst, det ska bli riktigt kul att hänga i deras forum även när serien startar och se hur snacket går då.

Eller är det kanske så att dem bara skojar med oss. Måste vara så.. För ärligt talat så kan dem väl inte vara seriösa?


Lugna ner er Stars..

av Zackariasson

Jovisst, det är starkt att slå AIK. Inget snack om det. Men att Leksand kommer före AIK i serien finns inte. Jag är ganska säker på att AIK kommer vara topp3. Förmodligen kommer dem att vinna. Inget att sticka under stol med. AIK har fått behålla dem flesta av sina tongivande spelare samtidigt som man spetsat det hela med bla bröderna Ahlström. Jag håller helt klart AIK före Leksand.

Jag säger inte att Leksand är ett dåligt lag. Dem kommer vara med och fajtas i toppen. Men frågan är om det blir topp3. Och att dem som tidigare säsonger har åkt igenom serien på en skridsko kan dem bara glömma kommande säsong. Allsvenskan kommer bli bättre än någonsin, där fler lag kommer vara med och fajtas när det drar ihop sig. Det kommer vara hårt in till sista omgången.

Men som sagt, en stark seger mot ett topplag i Allsvenskan.

 

Poängliga uppdaterad.

av Zackariasson

Har nu uppdaterat poängligan efter matchen mot FBK.

Namn                               Mål                         Assist                Poäng

Jan Urbas                         5                              1                         6

Carl Söderberg                 1                              4                         5

Christian Larrivee             3                              0                         3

Nichlas Hardt                    1                              2                         3

Anton Blomqvist                0                              3                         3

Jesper Damgaard             1                              1                          2

Teemu Kesä                      0                             3                          3

Robin Weihager               0                              2                           2

Morten Green                   0                              2                          2

Kim Staal                          1                              0                           1

Lucas Sandström              1                              0                          1

Robin Alvarez                    2                             0                           2

Niklas Arell                        0                             1                           1

Daniel Casselståhl            1                              1                           2

Tomas Larsson                 0                              1                           1

Victor Svensson                0                              1                           1

Fredrik Eriksson                0                              3                           3

Marcus Olsson                  0                              1                           1

Thomas Wallgren             1                              0                           1

Nu är det inte match förrän nästa helg. Men förhoppningsvis så hittar jag lite grejer att skriva om ändå. Förhoppningen är att det kan bli fler intervjuer. Men innan jag vet mer så låter jag det vara osagt!

Hur som helst så är snart säsongen igång. Och då kommer det vara full fart här kan jag lova!

Och än en gång. Satan så skönt det var att tvåla dit FBK!

Mot Eliten!

Starkt Malmö

av Zackariasson
20090828.jpg

Starkt Malmö! Ett Malmö utan tongivande spelare som Söderberg, Staal och Green besegrade Svenska Mästarna med 3-1 och tog därmed med sig 7000 euro hem i prispengar. Men ärligt talat. Färjestad pressade på duktigt dem 2 sista perioderna. Hade inte Hurme varit så het idag som han var så är jag mycket tveksam till att Malmö hade vunnit. Skotten borde blivit något i stil med 45-25 till Färjestad. Men det är ju målen som räknas. Tycker det var riktigt gott att se att Blomqvist inte backar när det hettar till. Mycket bra. Nåja, eftersom jag skriver från min telefon så orkar jag inte ge er mer rapport än så här. Anticimex har sanerat vår undervåning mot myror så jag har ingen tillgång till dator förrän imorrn kväll. Sov gott så hörs vi!??Mot Eliten!

Mot Kil!

av Zackariasson

Idag bär det av till Kil. Ska bli kul att se sista matchen i Nordic Trophy mellan Färjestad – Malmö. Så vad tror jag om matchen då?

Malmö kommer till spel med nästintill fullt lag. Den enda spelaren som saknas är dessvärre Carl Söderberg. Det är givetvis ett avbräck. Men en spelare bär samtidigt inte upp ett lag. Laget lämnar Malmö stad runt 09.00 idag och har en rejäl bussresa framför sig. Men det borde inte vara något som ska störa alltför mycket eftersom det är så det kommer se ut i serien framöver.

Malmö har dessutom revansch att utkräva. Sist mötte man Färjestad hemma och förlorade den matchen med 4-1, mycket tack vare att Henrik Karlsson var på spelhumör i FBK-kassen.

Såhär säger Göran Karlström om matchen till Redhawks hemsida.

Det känns som att vi har en bra chans. Den stora skillnaden mot förra matchen är att vi spelar på bortaplan i morgon. Ju högre upp vi hamnar desto roligare är det. Nu tog vi fem poäng och det hade såklart varit ännu roligare om vi tagit sex pinnar och fått en hemmamatch, men nu är det som det är, kommenterar ”Kalis”.
– Defensiven kommer att bli viktig i morgon. Vi behöver spela noggrant och inte släppa några billiga mål. Jag tycker vi spelar bättre och bättre ju fler matcher vi fått mot de här lagen och även då vi fått träna mer, så jag är förhoppningsfull. Sen om det räcker till vinst i morgon, det får vi se, fortsätter ”Kalis”.

Jag hoppas på en bra match där Malmö med mycket fart kan störa FBK. Men givetvis så ska det mycket till om det det ska bli vinst. Det gäller som Karlström säger att man är noggranna i defensiven. Ska hur som helst bli kul att se matchen.

I Färjestad så kommer vi slippa att möta Henrik Karlsson i mål. Istället så kommer Robin Rahm att stå. Klart en fördel sett med Malmö-ögon. Det är inget snack om saken att Färjestad kommer gå för fullt.

Det är en tävlingsmatch och vi vill vinna den säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson till FBK´s hemsida.

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Poänggörarna.

av Zackariasson

Dem spelare som enligt mig borde göra en hel del poäng kommande säsong är följande.

Carl Söderberg: Om han bara spelar som han kan göra och inte försöker trolla till det hela tiden så borde han ligga högt upp i poängligan. En av dem klart bästa spelarna i Allsvenskan och han hade garanterat inte gjort bort sig i Elitserien heller. Att han dessutom brinner för klubbmärket gör det ju inte sämre. En av våra viktigaste spelare. En Söderberg som vaknar på rätt sida kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Kim Staal: Hemvändaren! Ja välkommen tillbaks säger man. Kim borde helt klart ligga i topp i skytteligan. Kommer han till sin rätt så borde han stänka dit en hel del poäng. Dessutom så lär han få spela en hel del PP.

Morten Green: Han har snittat över en poäng per match dem 3 föregående säsongerna. Jag begär att han gör det även i Malmö. Han har ju kapaciteten! Och varför skulle vi inte begära det av honom. Är man värvad som poänggörare så bör man ha vissa krav på sig att leverera. Det tror jag Morten kommer göra.

Nichlas Hardt: 27 poäng på 44 matcher föregående säsong. Den siffran kommer nog bättras på. Runt 40 poäng kan man begära av honom. Dessutom så är han ett riktigt rivjärn som bidrar med energi.

Sen tror jag nog att Robin Alvarez och även Fredrik Eriksson kommer vara farliga framåt. Vi bör inte ha några offensiva problem i vinter.

Nu är det inte långt kvar till serien drar igång. Abstinensen efter seriematcher är påtaglig!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

I år känns det bättre.

av Zackariasson

Förra säsongen så funkade inte spelet i egen zon nåt vidare. Backarna gjorde inte sitt jobb och det slarvades en hel del. I vissa matcher såg det rent ut sagt förjävligt ut. Motståndare fick ta hand om flera returer utan att backarna var där och hjälpte till. En jobbig situation som kunde redas upp genom att slå pucken sarg ut skulle istället försöka lösas med finspel. Men det var förra säsongen det. Jag känner mig betydligt lugnare denna säsongen. Finns ett flertal tecken på att det kommer bli bättre.

Vi har fått in Kesä. Där har vi en spelare som definitivt inte kommer tillåta att spelare står framför vår målvakt och hugger returer. Det saknade vi lite förra säsongen. Kesä kommer definitivt att flytta på orosmomenten framför mål. Dessutom har han ett riktigt bra skott och jag tror att Malmö har gjort ett kap här.

Eriksson som gick in på backplats förra säsongen från att ha spelat forward gjorde det bra då. Men han kommer vara klasser bättre nu. Nu har han fått ännu mer tid att hitta rätt positioner i egen zon, vilket han kanske hade lite problem med förra säsongen. Dessutom att han blev vald till kapten tror jag kommer höja hans spel ytterligare.

Blomqvist som redan förra säsongen fick känna på A-lagsspel har lagt på sig mer muskler. Det behövdes. Han kommer garanterat blomma ut ytterligare. Bra spelsinne.

Dem gamla rävarna Casselståhl och Damgaard lyfte sitt spel i slutet av förra säsongen. Jag tror dem kommer fortsätta hålla en hög nivå.

Weihager som försvann när det krisade förra säsongen är tillbaks. Och jag kan väl ärligt säga att jag inte var alltför ledsen för det. Men efter att han har kommit tillbaks har han blivit ett par klasser bättre. Jag tror att det kan lossna rejält för honom. Får han dessutom ordning på sitt skott som vi vet är riktigt bra då kommer han bli en tillgång inte bara defensivt.

Som sagt, jag är inte orolig. Jag tror vi har en riktigt trevlig säsong att se framemot!

Läckert.

av Zackariasson

Dem nya matchtröjorna är riktigt snygga måste jag säga. Svarta! En klar förbättring om ni frågar mig. Bilden är hämtad från malmoredhawks.com

2009-08-25 Eriksson1.JPG

Här är det den nyutnämnda kaptenen Fredrik Eriksson som visar upp den. Visst är det snyggt. Så nu får vi bara hoppas att den kommer finnas att köpa snart. Jag lär inhandla en direkt. Man vill ju vara uppdaterad.

Steen lägger av.

av Zackariasson

Som väntat så lägger Calle Steen av.

– Det känns tråkigt att inte själv kunna styra när man ska sluta, säger han till Sydsvenskan. Tråkigt givetvis men funkar det inte så funkar det inte.

Detta innebär att Malmö nu är nere på 13 forwards. Och det bör väl räcka så länge. Men som sagt. Mycket tråkigt att en skada ska sätta stopp för hockeykarriären. Lastgammal är han ju inte heller.

Intervju med Casselståhl.

av Zackariasson

Ringde upp Daniel Casselståhl för att kolla av lite hur läget är nu en bit in på försäsongen. Ska väl ärligt erkännas att det var lite nervöst och eftersom det är min första intervju på väldigt länge så var det lite knackigt till en början. Men Casselståhl var riktigt trevlig att prata med så det släppte allt eftersom.

Här har ni intervjun med Cassel!

Tjenare Daniel. Hoppas allt är bra. jag tycker vi kör igång direkt.

Hur tycker du att försäsongen sett ut så här långt?

-Jag tycker att det har sett riktigt bra ut. Vi har haft bra fart på träningar och har matchat bra på försäsongen mot riktigt bra lag. Alla har gjort bra ifrån sig även under matcherna och det är väl egentligen bara mot Djurgården som vi inte gjorde så bra ifrån oss.

Hur kommer det sig att det blev en sån dipp mot Djurgården?

-Dels så var Djurgården riktigt riktigt bra. Mycket fart och snabbt passningspel. Jag tror dem kan överraska många säsongen som kommer. Hardy är en riktigt bra tränare som jag har haft en kort period. Sen kom vi direkt från en tuff match kvällen innan mot Linköping så vi hade lite sega ben. Men som sagt, övriga matcher tycker jag att vi har varit med bra.

Ni inledde Nordic Trophy mot Färjestad hemma, hur kändes den matchen?

-Jag tycker vi stod upp bra. Det som skiljer oss från dem är att gör man ett misstag så straffar det sig direkt. Dem är ju riktigt effektiva när deras lägen kommer. Sen var det ju riktigt roligt att träffa Henke och Paulsson igen. Kul för Paulsson att vinna ett SM-guld med FBK. Sen är ju Henkes utveckling riktigt kul med. Överlag en rolig match!

Hur tycker du matchuppläget varit. Ni har ju mött ganska tufft motstånd i och med
att ni spelat Nordic Trophy. Är det bra med såpass tufft motstånd i början
av en säsong?

-Jag tycker det upplägget är kanon. Det är alltid bra med tuffa matcher.

Om man ser till Nordic Trophy överlag. Tycker du att det är en bra turnering?

-Den är riktigt bra. Det jag tycker är synd är att vissa lag inte går för fullt. Dem vilar ju sina bästa spelare vissa matcher och låter tex juniorer spela. Det är ju tråkigt för publiken på dem mindre orterna som kommer dit för att se sitt lag. Sen tycker jag att det var tråkigt att finnarna hoppade av. Jag hoppas att dem tar in fler lag till nästa Nordic Trophy.

Du var en av dem som valde att stanna i vintras när flera spelare lämnade. Hur kom det sig?

-Det föll sig naturligt. Både jag och familjen trivs väldigt bra i Malmö. Men visst, det var ju jobbigt. Speciellt när man har familj. Men det var aldrig något snack om det. Vi var hela tiden inställda på en lösning och i slutändan så blev det ju bra.

Om man ser till laget nu så tycker jag att det smälls på lite mer än förra säsongen. Hur ser du på det?

-Vi vill ju fortsätta där vi slutade förra säsongen. Ett rakare spel där vi spelar mer fysiskt. Karlström la ju grunden förra säsongen så det är där vi ska fortsätta. Ett enkelt och rakt spel! Tidigare säsonger har det varit mycket snack om att vi ska sluta där och där i serien. Nu snackar vi inte lika mycket utan låter spelet på isen tala.

Hur tycker du att dem yngre spelarna ser ut?

-Dem tar för sig riktigt bra. Urbas har ju startat säsongen strålande och jag tror han kommer fortsätta stå för en del framåt. Sen Anton Blomqvist vet vi ju vad han kan. Öhman är en supertalang om ni frågar mig. Han kan man jämföra med Bäckström. Riktigt bra spelsinne och bra balans. En minibäckis.

Ni har en del danskar i laget. Är det inte jobbigt när dem drar igång sin danska i omklädningsrummet?

-Det är bara att säga till dem med en gång att sluta med det KalleAnka-språket. Skämt åsido, det är aldrig några problem. Alla har varit här såpass länge så dem förstår ju svenska bra. Så det är lugnt.

Det har spekulerats en del om vem som ska ta kaptensposten. Vissa har nämnt dig? Är det något du skulle kunna tänka dig?

-Det blev faktiskt klart idag. Och det blir Fredrik Eriksson som tar kaptensrollen. Han är ett klart bra val och är ju vår bästa offensiva back. Riktigt kul för Freddan. Till sin hjälp får han Damgaard, Staal och Weihager.

Första matchen har ni mot AIK borta. Lika bra att starta mot ett av dem bästa lagen direkt eller?

-Javisst är det så. Vi tänker gå ut för att vinna varje match och försöka bli bättre än förra säsongen. Det tror jag nog att vi ska bli. Så det är lika bra att starta tufft direkt.

Årets utropstecken i Malmö?

-Kim Staal har sett riktigt het ut så det får bli han.

Tack för intervjun och ett stort lycka till i serien nu!

-Tack själv!

Sida 1 av 4
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB