Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Intervju med Casselståhl.

av Zackariasson

Ringde upp Daniel Casselståhl för att kolla av lite hur läget är nu en bit in på försäsongen. Ska väl ärligt erkännas att det var lite nervöst och eftersom det är min första intervju på väldigt länge så var det lite knackigt till en början. Men Casselståhl var riktigt trevlig att prata med så det släppte allt eftersom.

Här har ni intervjun med Cassel!

Tjenare Daniel. Hoppas allt är bra. jag tycker vi kör igång direkt.

Hur tycker du att försäsongen sett ut så här långt?

-Jag tycker att det har sett riktigt bra ut. Vi har haft bra fart på träningar och har matchat bra på försäsongen mot riktigt bra lag. Alla har gjort bra ifrån sig även under matcherna och det är väl egentligen bara mot Djurgården som vi inte gjorde så bra ifrån oss.

Hur kommer det sig att det blev en sån dipp mot Djurgården?

-Dels så var Djurgården riktigt riktigt bra. Mycket fart och snabbt passningspel. Jag tror dem kan överraska många säsongen som kommer. Hardy är en riktigt bra tränare som jag har haft en kort period. Sen kom vi direkt från en tuff match kvällen innan mot Linköping så vi hade lite sega ben. Men som sagt, övriga matcher tycker jag att vi har varit med bra.

Ni inledde Nordic Trophy mot Färjestad hemma, hur kändes den matchen?

-Jag tycker vi stod upp bra. Det som skiljer oss från dem är att gör man ett misstag så straffar det sig direkt. Dem är ju riktigt effektiva när deras lägen kommer. Sen var det ju riktigt roligt att träffa Henke och Paulsson igen. Kul för Paulsson att vinna ett SM-guld med FBK. Sen är ju Henkes utveckling riktigt kul med. Överlag en rolig match!

Hur tycker du matchuppläget varit. Ni har ju mött ganska tufft motstånd i och med
att ni spelat Nordic Trophy. Är det bra med såpass tufft motstånd i början
av en säsong?

-Jag tycker det upplägget är kanon. Det är alltid bra med tuffa matcher.

Om man ser till Nordic Trophy överlag. Tycker du att det är en bra turnering?

-Den är riktigt bra. Det jag tycker är synd är att vissa lag inte går för fullt. Dem vilar ju sina bästa spelare vissa matcher och låter tex juniorer spela. Det är ju tråkigt för publiken på dem mindre orterna som kommer dit för att se sitt lag. Sen tycker jag att det var tråkigt att finnarna hoppade av. Jag hoppas att dem tar in fler lag till nästa Nordic Trophy.

Du var en av dem som valde att stanna i vintras när flera spelare lämnade. Hur kom det sig?

-Det föll sig naturligt. Både jag och familjen trivs väldigt bra i Malmö. Men visst, det var ju jobbigt. Speciellt när man har familj. Men det var aldrig något snack om det. Vi var hela tiden inställda på en lösning och i slutändan så blev det ju bra.

Om man ser till laget nu så tycker jag att det smälls på lite mer än förra säsongen. Hur ser du på det?

-Vi vill ju fortsätta där vi slutade förra säsongen. Ett rakare spel där vi spelar mer fysiskt. Karlström la ju grunden förra säsongen så det är där vi ska fortsätta. Ett enkelt och rakt spel! Tidigare säsonger har det varit mycket snack om att vi ska sluta där och där i serien. Nu snackar vi inte lika mycket utan låter spelet på isen tala.

Hur tycker du att dem yngre spelarna ser ut?

-Dem tar för sig riktigt bra. Urbas har ju startat säsongen strålande och jag tror han kommer fortsätta stå för en del framåt. Sen Anton Blomqvist vet vi ju vad han kan. Öhman är en supertalang om ni frågar mig. Han kan man jämföra med Bäckström. Riktigt bra spelsinne och bra balans. En minibäckis.

Ni har en del danskar i laget. Är det inte jobbigt när dem drar igång sin danska i omklädningsrummet?

-Det är bara att säga till dem med en gång att sluta med det KalleAnka-språket. Skämt åsido, det är aldrig några problem. Alla har varit här såpass länge så dem förstår ju svenska bra. Så det är lugnt.

Det har spekulerats en del om vem som ska ta kaptensposten. Vissa har nämnt dig? Är det något du skulle kunna tänka dig?

-Det blev faktiskt klart idag. Och det blir Fredrik Eriksson som tar kaptensrollen. Han är ett klart bra val och är ju vår bästa offensiva back. Riktigt kul för Freddan. Till sin hjälp får han Damgaard, Staal och Weihager.

Första matchen har ni mot AIK borta. Lika bra att starta mot ett av dem bästa lagen direkt eller?

-Javisst är det så. Vi tänker gå ut för att vinna varje match och försöka bli bättre än förra säsongen. Det tror jag nog att vi ska bli. Så det är lika bra att starta tufft direkt.

Årets utropstecken i Malmö?

-Kim Staal har sett riktigt het ut så det får bli han.

Tack för intervjun och ett stort lycka till i serien nu!

-Tack själv!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB