Raka puckar med Christian Zackariasson

Underbart är fel ord.

av Zackariasson

Vem hade trott det. Att Hv71 som radat upp segrar dem senaste matcherna åker ner till Sveriges finaste Arena och blir besegrade av allsvenska Malmö? Men det är precis vad som hände.

Malmö dominerar fullständigt i första perioden och hade inte Andersson i Hv´s mål storspelat så hade Malmö dödat matchen redan där. Det är ett under att Hv får med sig 0-0 in i omklädningsrummet. Kesä hade en i stolpen, pucken fladdrade över mållinjen, flera skott tätt utanför och styrningar framför mål som inte vill leta sig in. Hv hade egentligen ingenting som talade för att dem skulle vinna matchen.

I andra så dröjer det inte mer än drygt 2 minuter innan nyförvärvet Lucas Sandström gör mål assisterad av det andra nyförvärvet Kesä! Ett hederligt mål genom köksvägen. Då kändes det som att det här kan gå vägen. Men man vågade inte hoppas. Urbas får pucken på huvudet och är tvungen att gå av. Skönt att se att han gick av på egen hand så det ska nog inte vara någon jättefara. Vicktor Svensson tog hans plats. Efterhand i perioden så rycker Hv upp sig och lyckas även kvittera när det är en minut kvar. Det är Thörnberg som gör målet i PP assisterad genom Davidsson och Voutilainen. Surt givetvis men vi hade ju en period på oss att avgöra…

I början av tredje är det Hv som pressar och Mackan i målet får en hel del att jobba med. Pucken är på väg att slinka in i Malmömålet ett par gånger men Mackan är där och rensar och nu är det jobbigt att följa matchen vill jag lova. Men efterhand så tar Malmö tag i taktpinnen och efter ett läckert klapp klapp spel så gör Hardt 2-1 med ca 5 min kvar. Och resultatet står sig och det är närmare 3-1 än 2-2 då Hv räddar på mållinjen när dem plockat ut keepern.

Underbart att se att Malmö reser sig efter bottennappet sist. Nu är vi definitivt med och krigar om en slutspelsplats. Detta kan gå vägen.

Freddan, Svensson och Larrivee blir matchen bästa spelare. SIGNA Larrivee nu!

Nu krigar vi på. Torsdag är det dags för Frölunda i Borås och vinst där samtidigt som FBK förlorar nån av sin 2 sista matcher så ska det vara klart med slutspel.

Stort tack till Andreas som skickade mig ett par bilder!