Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för September 2009

- Sida 1 av 6

Allsvenska resultat.

av Zackariasson

Har spelats en hel del matcher idag. Här kommer dom med slutresultat.

Bofors – Oskarshamn 2-1

Jämnt som väntat. Trodde nog ändå på ett kryss. Bofors nu på en fjärdeplats med 11 poäng.

Troja – AIK 1-3

Här trodde jag faktiskt att Troja skulle bryta AIK´s segersvit. Men icke. AIK fortsätter leverera och Ryno får göra mål i sin comeback.

Sundsvall – Mora 2-1

Ett väntat resultat. Mora är inte i form samtidigt som Sundsvall är starka hemma. Känns förjävligt att Malmö lät Mora sno 3 poäng nere i Malmö Arena. Det hade inte hänt idag kan jag lova.

Leksand – Örebro 6-4

Dom som tror att Örebro är värdelösa får tänka om. Jag har tippat att dom kommer slåss runt playoff-strecket. Kunde lika gärna blivit kryss här.

Borås – Almtuna 3-1

Där tippade jag rätt. Borås fick sin första seger och nu kommer det nog lossna lite för boråsarna. Dock så lär dom hålla till i nedre halvan av tabellen.

**************************************************************************

Allsvenskan kommer vara jämnare än någonsin. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Inga lag ska underskattas.

Det lag som borde vinna Allsvenskan är AIK. Tycker att dom ser klart starkast ut. Men dom är ju inte omöjliga att slå. Tror nog att deras första förlust kommer när som helst.

Nu får det snart bli Fredag så man kan njuta av Malmös match mot Växjö. Kommer bli en batalj som heter duga. Både på läktaren och på isen.

Mot Eliten!

Tack Svensson!

av Zackariasson

Lysande målvaktsarbete idag. Inget snack om vem som har tagit förstaspaden. Vi vinner matchen med 4-3 på bortaplan mot Västerås. Västerås vinner skotten med 38-21. Men som min kollega på Leksandsbloggen sa, ”Skottstatistik har ingen betydelse om man inte vinner matchen”.

Malmö spelar ett mycket bra bortaspel. Vi visste att Västerås skulle trycka på och att vi fick inrikta oss på kontringar. 0-0 efter första perioden ska vi vara mycket nöjda med. Och som jag har sagt tidigare, vi kan tacka Svensson för det.

Andra perioden tar vi verkligen vara på våra chanser. Hersley gör 2 mål, Wallgren och Larsson varsitt. Hersleys 3-0 mål är en godbit. Lägger ner den från mittplan mot mål och den studsar fint in. En härlig målvaktstavla som Malmö var värda efter oflytet i dom tidigare matcherna.

Thomas Larsson gör en kanonmatch idag. Står upp bra och jobbar konstant.

4-1 till Malmö slutar mittakten.

I tredje så verkar det som att vi har råkat ut för ännu en hemmadomare. En del billiga utvisningar plus att han blundar för solklara VIK-hakningar. Västerås får ett tidigt reduceringsmål och får en hel del energi av det. Sen missar Söderberg helt sin markering vid 3-4. Då var det riktigt jobbigt att följa matchen. Men som tur var så reder det ut sig.

Och så nära det var att Larrivee sänkte oss. 2 Assist får han göra idag och nära mål vid ett friläge.

Backspelet ser faktiskt helt ok ut. Definitivt bättre än förra säsongen. Och man kan bara älska Kesä. Han smäller på ordentligt. Det sjunger i sargerna.

Blomqvist har höjt sitt spel. Kan han nu bara hålla det där så ska han gå in på 3 backpar.

Staal och Green jobbar frenetiskt. Staal 1 poäng idag och Green 2. Snart kommer målen med.

En bra kollektiv insats. Ett briljant bortaspel ger 3 poäng.

Men det finns lite minus med.

Carl Söderberg har en bit kvar till normal Calle-nivå. Slapp i spelet, tveksamma dragningar och en hel del solklara markeringsmissar i egen zon. Han tappar helt bort sin gubbe vid 3-4 målet.

Trots att Herlsey gör 2 mål idag så var han inte lika säker i egen zon. Ett par gånger som han inte får ut pucken trots gott om tid på sig. Men han kommer vara tillbaks ordentligt på Fredag, det är jag säker på.

Riktigt skönt med 3 poäng. Och riktigt skönt med serieledning. Dock så har vi 2 matcher mer spelade än både AIK och Leksand så det lär inte bli långvarigt. Men vi är helt klart på gång.

4 raka vinster och vi ska väl fortsätta vår segersvit på Fredag då vi tar emot Växjö på hemmaplan.

Nu kör vi.

Mot Eliten!

VIK ska knäckas.

av Zackariasson

Västerås borta imorgon kväll. En svår uppgift. Men absolut inte omöjlig. Västerås har 2 raka vinster. Malmö har inlett en liten men nog så viktig segersvit då man tagit 8 poäng i dom 3 senaste matcherna.

Det har ryktats om att Svensson skadade ryggen under straffarna mot Löven sist. Får hoppas att det inte är något allvarligt för vi behöver helt säkert en stabil målvakt om vi ska få med oss poäng hem ifrån Västerås. Enligt Sydsvenskan så ska Söderberg dubblera på centerplatsen. Han kommer spela både i förstakedjan och i fjärdekedjan. Vet inte om det här är rätt lösning. Spelar man inte bra ska man sitta på bänken, men förhoppningsvis så ska han komma igång när han nu får mer istid.

Staal som fick avgöra matchen sist fick förhoppningsvis det lilla extra självförtroendet som gör att han blir vän med pucken. Tror han kommer bli farlig imorrn.

Weihager kommer bänkas på backsidan, vilket jag tycker är helt rätt. Tror det var en missbedömning att ta tillbaks honom efter sin utflykt till Norge. Han håller inte för Allsvenskan, iallafall inte just nu.

Det kommer krävas ett liknande spel som vi spelade mot Troja om det ska bli vinst. Alla måste höja sig sen Lövenmatchen. Vid vinst så är vi med i Topp3-striden. Vid förlust så halkar vi ner.

Men det är ju inte på något sätt kört. Serien är i sin början men nog skulle 3 poäng sitta fint.

Det är dock en sak som gör mig ganska nervös. Och det är Larrivee. Han kommer antagligen göra sin livs match för att sänka Malmö. Han måste stoppas.

Nu kör vi!

Mot Eliten!

8 poäng av 9 möjliga.

av Zackariasson

Vet inte vad jag ska tycka egentligen. På förhand så såg det inte helt omöjligt ut med full pott dvs 9 poäng efter veckans 3 matcher. Nu blev det 8. Och efter Filiphs rapport från matchen ikväll så ska vi vara glada att vi fick med oss 2 poäng. Men hursomhelst. Det får väl ändå anses som fullt godkänt att få med oss 8 poäng av 9 möjliga.

Grymt glad att Staal fick avgöra ikväll. Kanske kanske kan det lossna för honom nu. Vi kan bara hoppas!

Veckan som kommer så har vi en mycket svår bortamatch. Västerås. Tror Larrivee vill visa att vi skulle gett honom ett bättre kontraktsförslag. Det stör mig fortfarande lite att vi inte signade honom.

Tänk om vi nu får igång Staal, samtidigt som Söderberg visar upp det spelet som vi vet han kan. Då kommer vi få en trevlig säsong. Det är jag säker på.

Svensson har ju helt klart visat att han ska stå. Hurme kommer antagligen vara riktigt revanschsugen när han väl får chansen. Bra med konkurrens där.

Nej nu kör vi!

Mot Eliten!

Flyt och grymt målvaktsspel gav två poäng

av Filiph Nilsson

Där fick man för att man redan börjat tänka på tredje raka segern. Jag trodde stenhårt på vinst efter full tid – något som skulle inneburt tio poäng på fem matcher. Nu blev det inte så, utan inte förrän efter straffar stod Malmö som segrare efter att Kim Staal (äntligen!) fått avgöra med ett rappt skott i burhörnet på straff nummer tolv (sex för Malmö)

Matchen inleddes mycket bra. Efter en eller två minuters bra Björklövenspel tog Malmö över mer och mer, och efter 6.35 gjorde Jan Urbas, än en gång ett mycket viktigt mål, 1-0. Carl Söderberg och Nichlas Hardt assisterade. Skönt att Urbas kommit igång med målproduktionen igen efter hjärnskakningen.

Malmö forsatte att dominera till drygt halva perioden, då dominansen stördes av två utvisningar efter varandra. Måste dock berömma Patrik Hersley för att han tog utvisning här! Pucken låg helt öppen en bit utanför målgården – medens Svensson är bortlurad – och Hersley tar bort spelaren därifrån. Solklar utvisning men smart. Analysen av första perioden ser ut som så, att hade Malmö haft lite mer flyt hade det varit 2-0 efter första, hade Björklöven haft flyt hade de kvitterat på något av sina ströanfall / kontringar.

Andra perioden var – som så ofta förr – bedrövlig. Malmö tappade allt sitt spel och vi bokstavligen B J Ö D in Löven i matchen. Båda målen som Björklöven gör är på bekostnad av dåligt försvarsspel från Malmös sida. Först är det när vi blir uppsnurrade i egen zon som vi tillåter en spelare kliva in från backplats precis utanför slottet och bombar in den. 1-2 målet var när vi inte fick bort pucken när den låg och balanserade i målgården och den forcerades in.

Tredje perioden var inte mycket bättre än andra, men Tomas Wallgren blir vår hjälte och sätter den i Power Play! Förstår verkligen inte hur ett lag som spelade så bra i fredags bara viker ner sig och spelar bedrövligt två dagar senare, och då ska vi komma ihåg att Troja som vi piskade med 4-1, vann mot Björklöven med samma siffror.

Efter en mållös förlängning blev det straffar, där Green först gjorde en ungefär likadan straff som mot Mora – mål. Björklöven utjämnade därefter, och några missade (och riktigt dåliga) straffar senare fick alltså Kim Staal avgöra. Förhoppningsvis ger det honom – välbehövligt – självförtroende.

Carl Söderberg, snälla, skärp dig. Din straff var exakt likadan som den i Leksand (x2), men den gick inte in nu. Dessutom håller du alldeles för mycket i pucken.

Slutligen undrar jag varför Patrik Hersley slog en straff? Det visste jag inte ens att han kunde.

Nej, nu lämnar jag över bloggen till dess ordinarie ägare – Christian Zackariasson – tack för mig!

Inför Björklöven hemma

av Filiph Nilsson

Hejsan, mitt namn är Filiph Nilsson och vikarierar för ”Zacke” idag.

Björklöven… Ett lag som inte har motsvarat förväntningarna får man väl ändå säga. En vinst, på hemmaplan, ingen seger på bortaplan än så länge – en trend som jag inte anser skall brytas idag. Björklöven skall Malmö Redhawks slå, men man ska inte tro att det blir enkelt. Det kommer krävas minst lika bra spel som mot Troja i fredags. Björklövens enda vinst har kommit mot Sundsvall, förlusterna har kommit mot Mora, Troja samt Västerås.

Ser man bara till den statistiken bör vi slå dem. Björklöven torskade med hela 1-4 mot Troja! Det finns dock ett par frågetecken inför matchen:

– Fortsätter Malmös väldigt stabila box play spel? Det har varit mycket stabilt och fortsätter det vara så kommer vi få en stor fördel.

– Håller Fredrik Erikssons, Teemu Kesäs och Patrik Hersleys grymma form i sig? De har varit riktigt bra, positivt överraskad har jag blivit över framförallt Hesley och Kesä. Hersley var inget vidare under försäsongen, men har verkligen tagit sig i kragen. Kesä hittar passningar med spelförståelse a lá ”Foppa”.

– Power Play. Där gjorde vi två mål i fredags, en vid första anblicken god utdelning, men vi fick hela tolv försök. En siffra på ungefär 17%. Minst fem eller tio procentenheter till tycker jag att vi ska höja oss.

– Kommer Kim Staal att vara mer vän med pucken idag? Då sätter han nog den. Dessutom måste Morten Green höja sig ytterligare ett snäpp. Två mål på fyra matcher, han ska snitta ett poäng per match och får gärna smälla dit några idag. Han var totalt osynlig mot Troja.

Slutligen måste Carl Söderberg skärpa till sig. Gör sina poäng, men i spelet finns det betydligt mer att hämta. Gör ofta en dragning för mycket. Skjut i stället och låt kedjekamraterna peta in returen!

Nu kör vi!

#71 Eriksson!

av Zackariasson

Poängligan i Allsvenskan är fin läsning! Fredrik Eriksson toppar efter 4 omgångar. Vem hade trott det? Inte jag iallafall. Nog för att jag hade räknat med Malmöspelare i topp5 men inte i ledning. Och dessutom är Freddan back. Grymt offensiv men ändå. Grymt bra jobbat Freddan! Tycker att han har höjt sig ordentligt sen han tog över kaptensrollen. Han utstrålar pondus och ett jäklaranamma.

poängtot.jpg

Jag måste bara fråga, vart är Växjös spelare nånstans?

 

Enkel seger.

av Zackariasson

Underbart med en stabil, lätt seger. Malmö var precis som väntat numret större än trojanerna.

4-1, och vi hade bud på fler mål. Green hade en i stolpen. Synd att inte den satt!

Och vi fick första målet! Det behövdes. Syntes att spelarna drog en suck efter att det målet trillade in.

Riktigt roligt att se Treille. Satan så glad han blir när Malmö gör mål. Han är dessutom riktigt bra, skapar ytor för dom andra.

Försvarsspelet stämde bra idag. BP verkar stabilt trots att vi låter Troja göra ett mål i den spelformen.

Vet inte hur länge vi ska hylla Hersley, men vi gör det ett tag till va? 2 mål idag. Vilket skott killen har.

Eriksson gör ett mål och två assist idag.

Svensson i målet imponerar. Han har definitivt tagit över förstaspaden nu. Inget snack om den saken!

Inte så mycket mer att säga om det här. Riktigt skönt som sagt och nu ska vi piska löven av bara farten!

Mot Eliten!

Det ska smälla!

av Zackariasson

Vi ska inte tillåta Troja att ta poäng ikväll. Den saken är klar. Har haft en bra känsla. Det kommer smälla!

Full fart från början är det som gäller, som i alla matcher givetvis. Problemet är att i dom 3 första matcherna så har Malmö fått jaga då vi har släppt in första målet. Kommer inte ske idag. Jag är säker på att det är ett heltaggat Malmö vi kommer få se.

En del folk har klagat på att det inte är lika mycket intensitet i spelet nu som det var dom sista nio matcherna i grundserien förra säsongen. Men det går inte att jämföra. Då spelade man med kniven på strupen. Det var viktigt i varje match. Det är såklart viktigt nu med, men vi har ändå råd att spela en lite kyligare hockey. Vilket i längden kommer ge oss ett bra resultat!

Ni som inte kan ta er till Arenan ser matchen på S24 som jag har berättat tidigare. Mycket smidigt!

Nej nu kör vi!

Mot Eliten!

Match på S24 imorgon!

av Zackariasson

Malmö – Troja kommer visas på S24 imorrn. Så ni som inte kan ta er till Arenan går såklart in på S24 och följer matchen där. Kommer sändas en hel del matcher från oss nu det närmaste och jag kommer hålla er uppdaterade!

Som sagt, ni som inte kan se matchen live ser den på S24.se! Tryck här för att komma direkt till matchen!

Nu kör vi!

Sida 1 av 6
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB