Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Tack Svensson!

av Zackariasson

Lysande målvaktsarbete idag. Inget snack om vem som har tagit förstaspaden. Vi vinner matchen med 4-3 på bortaplan mot Västerås. Västerås vinner skotten med 38-21. Men som min kollega på Leksandsbloggen sa, ”Skottstatistik har ingen betydelse om man inte vinner matchen”.

Malmö spelar ett mycket bra bortaspel. Vi visste att Västerås skulle trycka på och att vi fick inrikta oss på kontringar. 0-0 efter första perioden ska vi vara mycket nöjda med. Och som jag har sagt tidigare, vi kan tacka Svensson för det.

Andra perioden tar vi verkligen vara på våra chanser. Hersley gör 2 mål, Wallgren och Larsson varsitt. Hersleys 3-0 mål är en godbit. Lägger ner den från mittplan mot mål och den studsar fint in. En härlig målvaktstavla som Malmö var värda efter oflytet i dom tidigare matcherna.

Thomas Larsson gör en kanonmatch idag. Står upp bra och jobbar konstant.

4-1 till Malmö slutar mittakten.

I tredje så verkar det som att vi har råkat ut för ännu en hemmadomare. En del billiga utvisningar plus att han blundar för solklara VIK-hakningar. Västerås får ett tidigt reduceringsmål och får en hel del energi av det. Sen missar Söderberg helt sin markering vid 3-4. Då var det riktigt jobbigt att följa matchen. Men som tur var så reder det ut sig.

Och så nära det var att Larrivee sänkte oss. 2 Assist får han göra idag och nära mål vid ett friläge.

Backspelet ser faktiskt helt ok ut. Definitivt bättre än förra säsongen. Och man kan bara älska Kesä. Han smäller på ordentligt. Det sjunger i sargerna.

Blomqvist har höjt sitt spel. Kan han nu bara hålla det där så ska han gå in på 3 backpar.

Staal och Green jobbar frenetiskt. Staal 1 poäng idag och Green 2. Snart kommer målen med.

En bra kollektiv insats. Ett briljant bortaspel ger 3 poäng.

Men det finns lite minus med.

Carl Söderberg har en bit kvar till normal Calle-nivå. Slapp i spelet, tveksamma dragningar och en hel del solklara markeringsmissar i egen zon. Han tappar helt bort sin gubbe vid 3-4 målet.

Trots att Herlsey gör 2 mål idag så var han inte lika säker i egen zon. Ett par gånger som han inte får ut pucken trots gott om tid på sig. Men han kommer vara tillbaks ordentligt på Fredag, det är jag säker på.

Riktigt skönt med 3 poäng. Och riktigt skönt med serieledning. Dock så har vi 2 matcher mer spelade än både AIK och Leksand så det lär inte bli långvarigt. Men vi är helt klart på gång.

4 raka vinster och vi ska väl fortsätta vår segersvit på Fredag då vi tar emot Växjö på hemmaplan.

Nu kör vi.

Mot Eliten!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB